Een Wenen stedentrip, de stad van muziek en cultuur, zal je betoveren met haar prachtige zomerweer en adembenemende bezienswaardigheden. Het is niet voor niets één van de meest geliefde Europese (zakelijke) reisbestemmingen! En het beste is: binnen iets meer dan een uur kun je er al zijn.

Maak een tramritje rond de beroemde Ringstrasse en laat je verrassen door de imposante gebouwen, mooie parken en indrukwekkende monumenten. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf onder andere het parlement, het stadhuis en de majestueuze Staatsopera. Vergeet vooral niet om een concert bij te wonen in dit schitterende gebouw, dat maar liefst 300 dagen per jaar wordt opgevoerd.

Maar er is meer! Ontdek de muzikale geschiedenis van Wenen en bezoek de huizen van Beethoven en Mozart. Verken het Schönbrunn Paleis, het voormalige zomerverblijf van de Habsburgers, en bewonder het uitzicht vanaf de Gloriette. Of maak een wandeling langs de Donau en ontdek de moderne architectuur van de stad. Wenen zal je zeker betoveren!

WANDEL OVER
DE VELE PLEINEN

En als je in Wenen bent, mag een ritje met de tram langs de Ringstrasse zeker niet ontbreken. Langs deze imposante straat staan tal van prachtige gebouwen die je gezien moet hebben. Maar ook de koffiehuizen zijn een bezoek waard, gevestigd in de meest bijzondere panden die soms zelfs op de Werelderfgoedlijst staan. Geniet van een lokaal lekkernij, zoals een Sachertorte of Apfelstrudel, en verbruik de energie tijdens het beklimmen van de Stephansdom. Bovenop deze gotische kathedraal heb je een adembenemend uitzicht over de stad. Vergeet dus zeker niet je camera mee te nemen!

 

BEWONDER HET
HUNDERTWASSERHAUS

BEZOEK DE
IMPOSANTE KERKEN

Ben jij dol op kleurrijke huizen? Dan mag je het Hundertwasserhaus in Wenen zeker niet missen! Dit prachtige gebouw met kleurrijke gevels en scheve ramen en deuren is één van de meest populaire bezienswaardigheden van de stad. Hoewel je niet naar binnen kunt, is er wel een interessante tentoonstelling te zien in het nabijgelegen Kunst Haus Wien.

Wil je de stad echt op haar mooist zien? Stap dan aan boord van een dagcruise over de Donau en vaar door de adembenemende Wachau-vallei. Tijdens de cruise kom je langs schitterende kastelen, schilderachtige dorpjes en wijngaarden. Geniet onderweg van een heerlijke kop koffie of een verfrissend Oostenrijks witbiertje. En als je ’s avonds terug bent in de stad, mag een lokaal wijntje natuurlijk niet ontbreken. Kortom, Wenen heeft alles in huis voor een onvergetelijke reiservaring!