Onze lucky bastard Martijn mocht met Iris Mertens | Destination Promotion mee op een 5-daagse studiereis naar Brazilië! Hier was een gaaf en vol programma samengesteld door Mauricio Travels. Martijn geeft een korte (althans, dat probeert hij) recap van de trip inclusief alle activiteiten.

“Op donderdag 17 november vertrokken we vanaf Brussel met TAP Air Portugal via Lissabon naar Natal, waar we vervolgens 1 nacht verbleven. Natal is een grote stad waar niet zo heel veel te doen is waardoor de meeste toeristen doorreizen.

De volgende dag reisden we door naar het volgende dorp: Pipa, een heel leuk hippiedorpje. Aangekomen in Pipa deden we een beach buggy tour door het op één na grootste duinveld ter wereld, Genipabo. We stopten onderweg geregeld op leuke plekjes voor een lunch, cocktail, stukje zwemmen en tokkelen. De buggyverhuurder heeft zo’n 500 buggy’s in het ‘wagenpark’, dus ook een leuke activiteit om met een grotere groep te doen.

studiereis brazilie

Rond 16:00 arriveerden we bij de luxe Ecolodge Filha da Lua waar 3 overnachtingen geboekt stonden. Dat beviel me wel, de bungalow waar ik in sliep was stukken groter dan mijn huis. We genoten ’s avonds van een heerlijk diner bij de lodge.

Zaterdagochtend stapten we in quads voor een tour langs de kustdorpjes en uiteindelijk stopten we bij een strandje waar we traditioneel krab aten. Aan het einde van de middag volgden we een cocktailworkshop bij het Sempre Vivo Hotel. 🍸 We maakten uiteraard Caipirinha’s! Daarna shopten we wat in het stadje en genoten we van de prachtige zonsondergang. We dineerden lekker bij een Italiaans restaurant, Cicchetti.

Pipa is een waar ‘surfers paradise’. 🏄🏼‍♂️ Zondag startten we de dag met een surfsessie op Praia Do Madeiro. Aangezien ik 2 meter lang ben en mijn evenwicht erg ver te zoeken is, was dit voor mij geen enorm succes, maar wel leuk om geprobeerd te hebben. Na het surfen stapten we op een catamaran voor een lunch en vaarden we op het binnenmeer Tibau do Sul.
Ter afsluiting van deze fijne middag aten we bij Pandoka, een restaurantje aan het strand met een laid back sfeer, picknicktafels, voetjes in het zand. 🏝 Helemaal hippie vibes. Er werd ook een capoeira voorstelling gehouden, heel leuk!

Maandag was het alweer de laatste dag. ’s Morgens ontbeten we bij Toca Da Coruja, een resort dat is gelegen in de jungle en een plekje heeft in de top 3 van beste hotels van Zuid-Amerika. Daarna bezochten we de vrijwillig opgezette Engelse school Hello Pipa. Deze school heeft als doel de Braziliaanse bevolking Engels te leren. Super tof initiatief! We werden gevraagd een Engels boek mee te nemen zodat zij daar weer uit konden leren. Na de lunch vertrokken we naar de luchthaven en zat de reis er alweer op!

Ik zou Brazilië echt aan iedereen aanraden, ondanks dat ik maar een klein deel van het land heb kunnen ontdekken. Reden genoeg om nog eens terug te gaan!