Krakau is een parel voor alle cultuurliefhebbers! Deze stad in het zuiden van Polen heeft de Tweede Wereldoorlog glansrijk doorstaan, waardoor je historische pleinen en gebouwen in al hun grandeur bewondert. Het Rynek Główny plein met de prachtige gotische Mariakerk en de indrukwekkende Raadhuistoren is absoluut een bezoek waard tijdens je tripje naar Krakau. Maar er is nog veel meer! Wat dacht je van een aangrijpend daguitstapje naar Auschwitz voor een excursie en om de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog van dichtbij te beleven? Krakau verovert je hart met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en fascinerende verhalen. Mis deze stad niet!

krakau polen

KRAKAU
PER KOETS

De Grote Markt

Krakau’s Rynek Glowny, oftewel de Grote Markt, is een bruisend en middeleeuws plein van maar liefst twee voetbalvelden groot en het kloppend hart van deze Poolse stad. Bewonder de pronkerige Mariakerk met haar twee ongelijke torens en snuffel rond in de lakenhal vol met toeristische snuisterijen. Maak een ritje met een koetsje voor een uniek uitzicht op de prachtige omgeving. Overdag is het een shopping paradijs waar shopaholics hun tassen over de straatstenen slepen, en ’s avonds nemen studenten en feestgangers het over. Het is dé plek waar het leven 24/7 doorgaat en waar altijd iets te beleven valt!

De legendarische draak

Maak je klaar voor een sprookjesachtige wandeling langs de rivier Wisla in Krakau, waar de geschiedenis tot leven komt! Onderweg kom je de legendarische draak tegen die ooit de stad in zijn greep hield, maar uiteindelijk werd verslagen door een dappere schoenmaker genaamd Krak. Zo dankbaar was de bevolking voor zijn heldendaad dat hij werd gekroond tot koning en de stad de naam Krakau kreeg. Laat je betoveren door het verhaal van Krak en de draak terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op de rivier.

WANDEL DOOR DE
PRACHTIGE STAD

ONTDEK HET HART
VAN KRAKAU

De Poolse keuken

Laat je smaakpapillen verleiden in Krakau, want de lokale lekkernijen zijn om te smullen! Vergeet vooral niet de Zapiekanki te proberen, een Poolse variant op pizza die de Krakau’ers dolgraag eten. De beste plek om deze snack te scoren is bij één van de raampjes op Plac Nowy, in de bruisende Joodse buurt Kazimierz. Of ga voor de typisch Krakause pretzel, de obwarzanek. Deze heerlijke snack is te vinden bij de vele blauwe karretjes die je overal in de stad tegenkomt. En het beste van alles? Je hebt er maar ongeveer 40 cent voor nodig!

Krakau = wodka

Laat de feeststemming maar beginnen in Krakau, want je kunt hier niet alleen genieten van overheerlijk eten, maar ook van de nationale drank, wodka! Er zijn honderden verschillende smaken, van fruitig tot nootachtig en van kruidig tot groentesmaken. Zelfs als je denkt dat je geen fan bent van wodka, is er vast een smaak die je zal verrassen. Kies bijvoorbeeld voor de populaire kersensmaak of waag je aan de verrassende bizongrassmaak. In de beste wodkabars kun je proefglaasjes bestellen en samen met je gezelschap de verschillende smaken ontdekken. En wie weet ontdek je jouw nieuwe favoriete wodka!

Breng een bezoek aan Auschwitz

Krakau is een stad vol met avontuur en geschiedenis, en er is genoeg te ontdekken voor een lang weekend. En als je nog meer tijd hebt, raden we je zeker aan om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen Auschwitz. Het voormalige concentratiekamp, gelegen op slechts 60 km afstand van Krakau, is een indrukwekkende plek die je niet mag missen tijdens je verblijf in Polen. Er zijn verschillende dagtochten beschikbaar vanuit de stad, dus je kunt gemakkelijk en snel deze aangrijpende plek bezoeken en de geschiedenis ervan ontdekken.

BEWONDER DE
JOODSE GEBOUWEN

Kortom, Krakau is super veelzijdig en écht de moeite waard! De beste reismaanden voor Krakau zijn de maanden mei, juni, september en oktober. In deze maanden vermijd je de hete zomer en de koude winter, waardoor het lekker aangenaam is.