Het was weer tijd voor een gave Edinburgh citytrip, de karakteristieke hoofdstad van Schotland! 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Dit keer was Debbie de gelukkige. Zij mocht met de dames van Travelmarketing mee op pad.

Culinaire wandeling door Edinburgh

“Na aankomst op de luchthaven van Edinburgh werden we naar The Virgin Hotel gebracht. Wát een prachtig hotel! We lieten onze spullen achter in de hotelkamers voor een culinaire wandeling door Edinburgh. Onderweg stopten we meerdere keren voor het proeven van Schotse traditionele gerechten, zoals Haggis.

Johhnie Walker Experience

Aan het einde van de wandeling beleefden we de Johnnie Walker Experience waar we alle smaken van de whiskey hebben ontdekt. Yum! 🥃

Interactief dineren in the National Museum of Schotland

Na een drankje in de hotelbar was het tijd voor de volgende mooie belevenis: the National Museum of Scotland. Hier stond ons een heerlijk, interactief diner te wachten. Het museum hangt vol met oude en moderne kunst en is vrij toegankelijk voor iedereen.

New Geneagles Townhouse Edinburgh

De volgende ochtend stonden we vroeg op voor een Mimosa Morning (wat vervelend)! 🍸 Hierna reden we met een luxe minivan naar de New Geneagles Townhouse Edinburgh voor een rondleiding door het kasteel waar ze Vermouth maken. Vervolgens roken we aan de de verschillende geuren van ‘Kingdom of Scotland’ parfums, gevolgd door een heerlijke high tea.

De Highlands

Na deze wederom indrukwekkende middag vertrokken we naar de Highlands, waar we aan het einde van de middag aankwamen bij Gleneagles, het meest prestigieuze hotel van heel Europa. Na ons opgefrist te hebben verplaatsten we ons naar de indrukwekkende ‘The American Bar’ waar we een overheerlijke cocktail nuttigden voordat we ons klaarmaakten voor het luxe diner in de Birnham brasserie. 🥂

Een heuse heliktoptervlucht

We vertrokken de volgende ochtend voor een 4×4 off-road avontuur met aansluitend een helikoptervlucht terug naar het hotel. Hoe vaak maak je dat nou mee?! Dit topten we af met een traditionele Schotse avond bij Lindore’s Abbey Distillery. 🥃 Aan whiskey geen gebrek deze dagen.

Vogels spotten en kleiduiven schieten

Weer fris en fruitig na een ochtendduik maakten we een wandeling langs o.a. The Mews. Hier bewonderden we verschillende vogels en mochten we zelfs een valkenier vasthouden! De tweede stop was iets verder weg, dus gingen we met Land Rovers naar The Shooting Club om kleiduiven te schieten. Wat gaaf!

Aan al het moois komt een eind..

Na het uitchecken wandelden we naar de golf club om daar gezamenlijk te lunchen als afsluiting van deze fantastische, indrukwekkende en gezellige dagen! Het was werkelijk een avontuur om nóóit te vergeten. Rond 16:00 uur gingen we terug naar de luchthaven van Edinburgh waar dit moois 4 dagen geleden allemaal is begonnen. ✈️

Plannen om Edinburgh te bezoeken?

De ideale verblijfstijd voor Edinburgh is wat mij betreft zeker wel 4 dagen, zodat je voldoende tijd hebt om de stad goed te verkennen. Zorg ervoor dat je 2 volle dagen plant om het stadscentrum te bezoeken, er is zó veel te doen! De Highlands met 4×4 auto’s zou ik ook absoluut aanraden. Ben je fan van Harry Potter? Dan is Edinburgh helemaal op jouw lijf geschreven. Er zijn verschillende tours langs de opnameplekken van de films. Zo waan je je even helemaal als Harry. Of Hermelien. Of Hagrid. Wat jij wilt!

Edinburgh leent zich perfect voor een groepsreis (tot zo’n 40 man), bijvoorbeeld een jubileumreis. De stad heeft iets heel unieks, het perfecte recept voor een onvergetelijke trip.