Vrijdag 4 januari was het zo ver. Met een beperkt budget, gelukkig had onze sponsor PJH Verhuur nog een flink bedrag bijgelegd, een ‘trainings’ weekend naar Londen. André en Frans hadden zich in de keuken flink uitgesloofd met luxe broodjes en een kopje soep. Zo gingen we in elk geval met een volle maag op pad. Bovendien smaakten de eerste biertjes al lekker. Rond half 7 vertrokken we met onze vaste spelersbus, met in totaal 42 man richting Hoek van Holland. Top geregeld Michel!

Op de boot hebben we direct een mooi plekje aan de bar gevonden en de jongens zijn heerlijk aan het kaarten gegaan. Bovendien werd de verjaardag van Jur gevierd. Met 4 man in een hut ging bijna overal in een keer goed, maar problemen werden keurig opgelost. Niet iedereen lag op tijd op bed, maar daar is zo’n weekend ook niet direct voor bedoeld. Zaterdagochtend bij de aankomst in Harwich werden we al vroeg en ruw gewekt. Onze bus stond al klaar om ons naar het hotel vlakbij Hyde Park te brengen.

We waren al rond 9.00 uur ’s-morgens bij het hotel en hoewel sommigen zich direct al even wilden opfrissen, waren we nog te vroeg om direct de kamers in te kunnen.

Iedereen kon in groepjes zelf Londen verkennen. De een ging direct naar Piccadilly Circus, een ander groepje ging lekker een stukje wandelen in Hyde Park. Best groot dat park. Het vrij reizen met de Oyster Card hadden de meesten als snel onder de knie. Iedereen was in elk geval op tijd bij het stadion van Charlton Athletic. Een authentiek oud Engels Stadion midden in een woonwijk.

Chelsea stadion

Ons doel dit weekend was de wedstrijd Charlton Athletic tegen Sunderland. Een topper in de League One. In de eerste helft was Sunderland duidelijk het minst slechte en zij kwamen dan ook terecht met 0-1 voor. Maar er was wel veel strijd en passie, echt Engels voetbal, met 2 fanatiek zingende supportersgroepen. In de 2e helft voerde Charlton de druk op en werd de wedstrijd een stuk leuker. Charlton kwam al snel op 1-1 met kansen op de 2-1, maar dat zat er helaas niet in. We waren tenslotte toch een beetje supporter van Charlton. De koude voeten en handen konden daarna in de metro op weg naar het hotel weer worden opgewarmd. Hier en daar een beetje overstappen, maar Kees, onze Travel Agent, had dat allemaal goed onder controle.

Een uurtje opfrissen en omkleden op de hotelkamer deed bij de meesten wonderen. Klaar voor een avondje stappen gingen we met de metro naar de Pub The Admirality op Trafalgar Square. De chicken wings waren lekker pittig, de hoofdgerechten Steak Pie en Haddock bevielen prima en om de toetjes, een Brownie of een Apple Pie werd gevochten. Het bier had niet de voorkeur van iedereen, dus we gingen een ander tentje zoeken om gewoon wat te gaan drinken. Dat viel nog niet mee. De jongelui hadden meer geluk en hadden zich misschien ook beter op het stappen voorbereid. Omdat we tot 11.00 zondagochtend konden ontbijten was er best nog tijd om een paar uurtjes te slapen.

Bij het ontbijt druppelde de hele groep langzamerhand binnen om een bodempje te leggen. De een had zijn ogen iets beter open dan de ander, maar uiteindelijk was iedereen keurig op tijd voor het vertrek naar het stadion Stamford Bridge van Chelsea. De tribunes, persruimte en kleedkamers, medische ruimtes, dugouts (met muziek richting het veld) en de catacomben en de fanshop waren leuk om een keer te bekijken. Een aantal gingen nog naar de wedstijd in de FA-cup van Fulham en het was best nog spannend of die op tijd bij het station zouden aankomen.

Daarna met de groep via de metro naar het station voor de treinreis naar Rotterdam in iets meer den 3 uur.

Alle jongens waren keurig op tijd bij het station (top jongens!) en bijna iedereen had zijn treinkaart nog. In de trein werd door de jongens weer een kaartje gelegd en een drankje gehaald. Die 3 uur vlogen voorbij met hoge snelheid. In Rotterdam stond Michel ons met de Vios spelersbus al weer op te wachten om ons terug te brengen naar VELO, zodat we zondag iets na 22.00 uur weer terug kwamen in Wateringen. Daar werd afscheid genomen en bedankjes richting de organisatie uitgewisseld. Reisbureau Uniglobe bedankt voor de uitstekende organisatie en begeleiding. Het was leuk dat Raymond namens het bestuur op het laatste moment toch nog kans zag om ook mee te gaan. Zo hebben we hem ook direct goed leren kennen.