Off to London!

“Vrijdag 4 januari was het zo ver. Met een beperkt budget (gelukkig had onze sponsor PJH Verhuur nog een flink bedrag bijgelegd) organiseerden we een ‘trainings’ weekend naar Londen. André en Frans hadden zich in de keuken flink uitgesloofd met luxe broodjes en een kopje soep. Zo gingen we in elk geval met een volle maag op pad. Ook smaakten de eerste biertjes al lekker. Rond half 7 vertrokken we geheel in stijl met onze vaste spelersbus, met in totaal 42 man richting Hoek van Holland. Top geregeld, Michel!

Op de boot vonden we direct een mooi plekje aan de bar en de jongens zijn heerlijk aan het kaarten gegaan. Bovendien werd de verjaardag van Jur gevierd. Met 4 man in een hut ging bijna overal in een keer goed, maar problemen werden keurig opgelost. Niet iedereen lag op tijd op bed, maar daar is zo’n weekend ook niet voor bedoeld. Zaterdagochtend bij de aankomst in Harwich werden we al vroeg gewekt. Onze bus stond klaar om ons naar het hotel vlakbij Hyde Park te brengen.

We waren rond 9.00 uur ’s-morgens bij het hotel en hoewel sommigen zich direct al even wilden opfrissen, moesten we nog eventjes op de kamers wachten.”

Bezoek aan Charlton Athletic

“Iedereen kon in groepjes zelf Londen verkennen. De een ging direct naar Piccadilly Circus, een ander groepje ging lekker een stukje wandelen in Hyde Park. Best groot dat park. Het vrij reizen met de Oyster Card hadden de meesten als snel onder de knie. Iedereen was in elk geval op tijd bij het stadion van Charlton Athletic. Een authentiek oud Engels Stadion midden in een woonwijk.”

Chelsea stadion

“Ons doel dit weekend was de wedstrijd Charlton Athletic – Sunderland, een topper in de League One. In de eerste helft was Sunderland duidelijk het beste en zij kwamen dan ook terecht met 0-1 voor. Maar er was wel veel strijd en passie, echt Engels voetbal, met 2 fanatiek zingende supportersgroepen. In de 2e helft voerde Charlton de druk op en werd de wedstrijd een stuk leuker. Charlton kwam al snel op 1-1 met kansen op de 2-1, maar dat zat er helaas niet in. We waren tenslotte toch een beetje supporter van Charlton. De koude voeten en handen konden daarna in de metro op weg naar het hotel weer worden opgewarmd. Hier en daar een beetje overstappen, maar Kees, onze Travel Agent, had dat allemaal goed onder controle.”

Tijd om te stappen

“Een uurtje opfrissen en omkleden op de hotelkamer deed bij de meesten wonderen. Klaar voor een avondje stappen gingen we met de metro naar de Pub The Admirality op Trafalgar Square. De chicken wings waren lekker pittig, de hoofdgerechten Steak Pie en Haddock bevielen prima en om de toetjes, een Brownie of een Apple Pie werd gevochten. Het bier had niet de voorkeur van iedereen, dus we gingen een ander tentje zoeken om gewoon wat te gaan drinken. Dat viel nog niet mee. De jongelui hadden meer geluk en hadden zich misschien ook beter op het stappen voorbereid. Omdat we tot 11.00 zondagochtend konden ontbijten was er best nog tijd om een paar uurtjes te slapen.

Chelsea stadion

“Bij het ontbijt druppelde de hele groep langzamerhand binnen om een bodempje te leggen. De een had zijn ogen iets beter open dan de ander, maar uiteindelijk was iedereen keurig op tijd voor het vertrek naar het stadion Stamford Bridge van Chelsea. De tribunes, persruimte en kleedkamers, medische ruimtes, dugouts (met muziek richting het veld) en de catacomben en de fanshop waren leuk om een keer te bekijken. Een aantal gingen nog naar de wedstijd in de FA-cup van Fulham en het was best nog spannend of die op tijd bij het station zouden aankomen.”

De trein naar Rotterdam

Aan het einde van de middag vertrokken we met de groep naar het station voor de treinreis terug naar Rotterdam in iets meer dan 3 uur.

Alle jongens waren keurig op tijd bij het station (top jongens!) en bijna iedereen had zijn treinkaart nog. In de trein werd door de jongens weer een kaartje gelegd en een drankje gehaald. Die 3 uur vlogen voorbij met hoge snelheid. In Rotterdam stond Michel ons met de Vios spelersbus weer op te wachten om ons terug te brengen naar VELO, zodat we zondag iets na 22.00 uur weer terug kwamen in Wateringen. Daar werd afscheid genomen en bedankjes richting de organisatie uitgewisseld. Reisbureau Uniglobe: bedankt voor de uitstekende organisatie en begeleiding. Het was leuk dat Raymond namens het bestuur op het laatste moment toch nog kans zag om ook mee te gaan. Zo hebben we hem ook direct goed leren kennen.”

Klinkt dit ’trainings’ weekend als muziek in de oren? Gooi een balletje bij ons op en jullie reizen binnenkort ook met elkaar naar een topbestemming!