Nice, ook wel het hart van de Côte d’Azur. Bij uitstek een populaire bestemming voor een dagje weg wanneer je aan de Côte d’Azur verblijft of om een paar daagjes naartoe te vliegen. Geniet van de vele strandjes die Nice heeft, die eigenlijk allemaal verbonden zijn en een zeven kilometer lang kiezelstrand vormen.

Ondanks dat Nice veel bezoekers trekt om haar strandjes, heeft de binnenstad ook veel te bieden. Fiets langs de boulevard of bezoek de bloemenmarkt in het centrum. Neem daarna plaats op een omliggend terrasje samen met de andere toeristen. Als je dan toch rustig geniet van een hapje en een drankje, laat je oog vallen op de gebouwen rond de markt. Je vindt er het barokke kerkje La Chapelle de la Miséricorde met een bollende gevel die stamt uit de 18e eeuw.

Om te shoppen ben je in Nice ook aan het goede adres. De stad kent een enorme diversiteit aan winkels, van Zara en H&M tot aan authentieke vintagewinkeltjes. Ook voor designerwaren kun je er prima terecht, al moet je dan wel een flinke portemonnee hebben. De prijzen in Nice liggen over het algemeen sowieso wat hoger, maar dit geldt niet voor alle plekjes.

Combineer je tripje naar Nice met een bezoekje aan het Monaco, dat per trein of taxi gemakkelijk aan te rijden is. Monaco lijkt te horen bij Frankrijk, maar niets is minder waar, het is namelijk een land. Monaco is geen lid van de Europese Unie, maar je kunt er wel met euro’s betalen. Bezoek als je er bent het beroemde casino in Monte Carlo en neem ook meteen een foto bij Hotel de Paris, waar Selena Gomez verbleef in de film die hier gemaakt is en vernoemd naar deze stad.

MUSÉE DE
OCÉANOGRAPHIQUE

Het ontbreekt Monaco niet aan kleurrijke straatjes met de meest prachtige huisjes. Beklim de trap onderaan de stad om deze straatjes te bereiken en als je er ten tijde van de Grand Prix bent te genieten van het uitzicht dat je hierop hebt. Geen fan van trappen beklimmen? Er zitten een roltrap en een lift verstopt die je ook boven kunnen brengen. De haven van Monaco is indrukwekkend, zeker wanneer er een cruiseschip aanmeert. Houd er dan wel rekening mee dat het extra druk zal zijn!

PROMENADE
DU PAILLON

BEZOEK
MONACO