Wat een fantastische stad is Madrid, Spanje! Het is één van de grootste steden in Europa met maar liefst drie miljoen inwoners en meer dan zes miljoen in de metropool. De stad heeft alles wat je zoekt in een topbestemming: historisch erfgoed, culturele evenementen en een geweldige sfeer. Samen met Barcelona en Valencia behoort Madrid tot de absolute topbestemmingen in Spanje.

Madrid is een stad waar je je meteen thuis voelt. Het is schoon, veilig en heeft een onweerstaanbare charme die je overal in de stad terugvindt. Het beste van alles is dat je hier de locals overal tegenkomt waar je ook gaat. De zondagochtendmarkt El Rastro, het prachtige Parc del Retiro en de tapasbars aan de Calle Cava Baja zitten vol met enthousiaste Madrilenen die je graag ontmoeten. En als je een beetje Spaans spreekt, kun je in no-time nieuwe vrienden maken!

Een bezoek aan Madrid is niet compleet zonder een tour met een gids die je meeneemt naar de meest bijzondere plekken van de stad. Dit is de perfecte manier om de locals te ontmoeten en de stad op een unieke manier te ontdekken. Als je eenmaal Madrid hebt bezocht, zul je gegarandeerd verliefd worden op deze Koninklijke stad!

WAAN JE OVER DE
VELE PLEINEN

madrid spanje

EEN STAD VOL
PRACHTIGE GEBOUWEN

Loop vanaf Plaza de Mayor naar La Latina, waar je op zondag de grootste vlooienmarkt van Europa vindt: El Rastro. Hier kun je tussen de kraampjes vol toeristische t-shirts en petten op zoek gaan naar een unieke parel. Maar ook buiten de markt is La Latina een bruisende wijk vol energieke dansgroepen, uitzinnige kunstenaars en verrassende muzikanten.

Voor een spectaculair uitzicht over de stad en een drankje op het tofste dakterras van Madrid ga je naar Circulo de Bellas Artes. Hier worden lezingen gegeven, arthouse films gedraaid en tentoonstellingen gehouden. Het is dé plek voor creativiteit en inspiratie!

Kunstliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan het museum Reina Sofia, waar je het gigantische schilderij “Guernica” van Picasso kunt bewonderen. Het verhaal van de Spaanse burgeroorlog wordt op zo’n indrukwekkende manier verteld, dat het haast lijkt alsof je naar een film kijkt. Het Prado museum is het meest bekende museum van Madrid, en terecht! Hier vind je de grootste en meest waardevolle Spaanse kunstcollectie ter wereld, rechtstreeks uit de Koninklijke Paleizen. Madrid is een stad die je in je hart sluit en waar je keer op keer naar terug wilt keren.

LOOP BINNEN IN EEN
AUTHENTIEKE BAR

KLEURRIJKE
HUIZEN