100-jarig jubileum in Bilbao

Op 29 september vertrok het team van Korff de Gidts Makelaardij voor het 100-jarige jubileum met een groep van 13 personen naar Bilbao! Zij hadden zelf al een bestemming gekozen en wij hebben hun reis vanuit daar verder georganiseerd. Sandra vertelt enthousiast over hun ervaring:

“Op donderdag vlogen we uiteindelijk, na een flinke vertraging (maar dat mocht de pret niet drukken), vanaf Amsterdam naar Bilbao. Gelukkig stond onze gids Susanne met een transfer klaar die ons naar het hotel bracht. Rond 20:00 uur (geheel volgens Spaanse tijden) liepen we naar prachtige restaurant Café Iruña, waar we meteen in Spaanse sfeer genoten van traditionele pintxos! Op vrijdag gingen we op tijd uit de veren voor een city tour met onze gids Susanne langs de Mercado de la Ribera en een bezoek aan het beroemde Guggenheim Museum. Wauw! Wat een bijzonder gaaf en indrukwekkend gebouw en mooie moderne kunst.

bilbao

Tussendoor stond er een lunch op de planning met uiteraard weer heerlijke pintxos. De tour nam een groot gedeelte van de dag in beslag. Iedereen had daarna nog even 2 uurtjes de tijd om Bilbao zelf te ontdekken. In de avond genoten we bij Victor Montes van een heerlijk diner in een prachtige aparte kamer.

Op naar San Sebastian

Op zaterdag vertrokken we met een transferbus richting San Sebastian, wat op ongeveer 1,5 uur van Bilbao ligt. Eenmaal daar stapten we op de fiets om San Sebastián te verkennen. Weer een hele andere stad met mooie baai gelegen aan zee.Hierna gingen we heerlijk lunchen met uitzicht op zee bij restaurant La Perla en daarna hadden nog net even tijd om een duik in zee te nemen want het was prachtig weer.

’s Avonds maakten we een typische pinxtos tour in het oude centrum van San Sebastián. Bij 3 verschillende restaurants gingen we nog 1 keer genieten van allerlei heerlijke pintxos!

Op onze laatste ochtend zaten we al vroeg aan het ontbijt en werden we verrast door een prachtige zonsopkomst over de baai van San Sebastián. Daarna vlogen we terug naar Amsterdam. Het was een geweldige reis met ons team die we niet snel zullen vergeten!”