Op woensdag 7 oktober vertrok Cora met 3K Management op studietrip naar het Litouwse Vilnius, een unieke en authentieke bestemming!

Zij neemt je in het kort mee op deze trip en de gave plekken die ze bezocht: “Op woensdag stapten we in een vliegtuig van Air Baltic richting Vilnius. Bij aankomst bekeken we het Airport Hotel van Radisson waar we aansluitend genoten van een lunch. Na de lunch vertrokken we naar het hotel waar we zouden verblijven: Radisson Blue Hotel Lietuva. Aan het einde van de middag stond een begeleide wandeling door het oude centrum op de planning en bezochten we de Senatoriu Pasazas Historical Mansion. Na de wandeltour reden we per bus terug naar het hotel waar een luxe diner werd geserveerd.

Donderdagochtend vertrokken we naar de Lukiskes Prison, een voormalige gevangenis (tot 3 jaar geleden) die nu dienst doet als evenementenlocatie. Heel bijzonder! Na de gevangenis bezochten we de Nationale Bibliotheek en het MO Museum. Een heerlijke lunch werd vervolgens geserveerd in het Radisson Blu Astorija Hotel. Met een volle maag konden we weer door naar het Uzupis District, een zelfbenoemd district door de inwoners van dit wijkje. Ze hanteren hier hun eigen ‘grondwet’. Alsof er nog niet voldoende gegeten was, stond er nog een wijn- en kaasproeverij op het menu. Nog geen twee uur later stond het diner alweer klaar in restaurant Pachamama.

Vrijdagochtend vlogen we voldaan weer terug naar Schiphol. Vilnius heeft me enorm verrast! Het is een fijne, veilige en rustige stad met veel karakter. Zeker een aanrader voor een stedentrip van zo’n 2 dagen en heel leuk in combinatie met Riga of Tallinn.”