Annelies, Caroline, Chantal, Denise en Marjolijn gingen voor een week naar Bilbao om deze gave stad te verkennen, zodat ze onze klanten nóg beter kunnen adviseren. Ook werd er tijdens deze trip gewerkt, want de reisbranche staat nooit stil!

Op naar Bilbao!

“Op zondag 19 maart verzamelden we ’s middags op Schiphol. Chantal reserveerde vooraf al een tijdslot voor de security. Heel handig dat dit tegenwoordig kan op Schiphol! Dit proces verliep heel soepel, we konden meteen doorlopen en een paar minuten later waren we door. Op dat tijdstip was het sowieso niet druk, maar voor piektijden kunnen wij dit zeker aanraden.

Bij aankomst in Bilbao stond onze transfer al te wachten voor een kort ritje naar ons verblijf: Hotel Ercilla. Een heel mooi hotel, erg gemoedelijk en middenin het centrum.

Een heerlijke ochtendwandeling & broodje Iberico ham

De volgende ochtend, na een lekker ontbijt en een ochtendwandeling gingen we aan het werk in de meeting room van het hotel. De zaken gaan natuurlijk gewoon door!

Om 13.00 even naar buiten, inmiddels was de zon goed gaan schijnen. Lekker een broodje halen, wat meteen leidde tot onze verslaving aan een stokbroodje met Iberico ham. Dit werd gedurende de week dan ook regelmatig onze lunch, jammie!

Privileges in de ontbijtzaal

Na een aantal dagen hadden we vrienden gemaakt in de ontbijtzaal, dus in de ochtend kregen we regelmatig lekker koffie met wafels. Onze ober maakte ook heerlijke cappuccino’s, speciaal voor ons. Wat een groep vrouwen wel niet kan doen!

Fietsen door Bilbao

Op dinsdag stapten we vroeg uit de veren om de vroege shift te draaien, zodat we om 16:30 richting onze fietsafspraak konden lopen. Een super enthousiaste gids leidde ons 2,5 uur lang door Bilbao en vertelde hoe Bilbao veranderde van een mijnenstad in een culturele, toeristische stad. Hij vertelde ons dat hij de volgende dag Edwin van der Sar zou rondleiden en wat bleek? Die zat ook in ons hotel! Zou hij ook elke dag cappuccino en wafels gekregen hebben?

Een kleine, gemoedelijke stad

Dat je per toeval in hetzelfde hotel zit als een BN’er is op zich niet heel gek, aangezien Bilbao een kleine, gemoedelijke stad is met niet zo veel hotels. Alles is er op loopafstand. Zeker een aanrader als alternatief voor alle grote steden in Spanje!

En route to San Sebastiàn

Op donderdag huurden we een auto om via de kustroute naar San Sebastiàn te rijden. Ook dit is een hele mooie stad met leuke straatjes en terrassen. Hier lunchten we lekker (met veel te grote broodjes) en aan het einde van de dag reden we weer terug via de snelweg.

Het laatste dagje

Vrijdag was ons laatste dagje werken alweer aangebroken en de daaropvolgende nacht werden we om 05.00 uur weer naar de luchthaven gebracht met de vooraf geregelde transfer.

Onze ervaring

We hebben enorm genoten van Bilbao, haar prachtige omgeving, het heerlijke eten en natuurlijk elkaars gezelschap. Wij zouden Bilbao dan ook absoluut aanraden voor een stedentrip met een groep. Wat ideaal is, is dat alles op loopafstand is. Dit scheelt vervoer regelen en bovendien kan iedereen lekker gaan en staan waar ‘ie wil.

Alles was top geregeld door onze Group Travel Designer Mariel, samen met Chantal en natuurlijk onze gids Annelies, die feilloos de weg vond in Bilbao!

studiereis bilbao