Afgelopen november vertrok Sam op een geweldige groepsreis naar Nepal en India. En natuurlijk deelt ze haar ervaringen graag met je!

De reis

“Na lang uitkijken naar deze reis was het in november eindelijk zo ver: op naar India en Nepal!

Goed voorbereid vertrok ik naar Schiphol, waarvoor ik al een tijdslot had gereserveerd voor bij de security. Binnen 10 minuutjes was ik er doorheen. Ideaal!

De vlucht naar Doha had wat vertraging, maar de verloren tijd werd in de lucht weer ingehaald. Op Doha Airport hadden we een kleine overstap van 2 uur, waarna we doorvlogen naar Delhi.

Delhi & Pushkar

De reis begon in Delhi, waar we o.a. de India Gate en de Sri Laxi Narayan Mandir tempel bezochten. Na Delhi reisden we per trein verder naar Puskhar, een ritje van bijna 7 uur.

In Pushkar maakte we een ontzettend mooie tocht met kamelen door de woestijn en eindigden we de avond bij een lokaal project, opgezet door National Geographic. Hier bewonderden we een show van de lokale bevolking en werd er een heerlijk lokaal diner voor ons gekookt.

Jaipur

In Pushkar pakten we de trein richting Jaipur. Na een relatief kort treinritje van 4 uur kwamen we hier aan. We liepen door de drukke straatjes van ‘The Pink City’ en sloten de dag af met een lesje Kite Fighting vanaf een rooftop. Heel leuk om te doen!

Agra

Na 2 dagen Jaipur stapten we opnieuw in de trein, dit keer met eindbestemming Agra. Agra is dé stad waar je de Taj Mahal kunt vinden. We kozen ervoor om de volgende dag vroeg naar de Taj Mahal te gaan, want we wilden graag als één van de eersten het complex op. En dat is gelukt. WAUW, wat een indrukwekkend gebouw!

Tijdens onze tijd in Agra werd ook de Word Cup Finale Cricket gespeeld: India tegen Australië. Helaas verloor India, maar het was wel ontzettend gaaf om de wedstrijd samen met de locals te kijken!

Varanasi

Per nachttrein zijn we vanuit Agra naar Varanasi gereisd. Een hele ervaring op zich! In Varanasi woonden we verschillende rituelen en ceremonies bij, maakten we een boottocht over de Ganges bij zonsondergang en -opgang en we dronken de lekkerste Lassi (een soort milkshake) van heel India.

Barauli

Na een lange, hobbelige reisdag met onder andere de chaotische grensovergang van India naar Nepal en een bezoek aan Lumbini (de geboorteplaats van Lord Buddha), kwamen we aan in Barauli.
Vanuit hier stond de volgende dag een jeep safari door het Chitwan National Park op de planning, opzoek naar de neushoorn & tijger!

Chitwan National Park

Daar gingen we, op jeep safari! En we hadden veel geluk, want de neushoorn liet zich al snel van dichtbij zien. Wat een prachtig dier!
Over de hele dag hebben we er uiteindelijk zelfs wel 12 gezien, een recordje! Verder zagen we ook veel herten, wilde pauwen, aapjes en zwijnen. Echt een geweldige ervaring.

Pokhara

We hobbelden weer lekker verder over de Nepalese wegen, op weg naar de volgende bestemming: Pokhara. De volgende ochtend gingen we alweer vroeg uit de veren om de zonsopgang over het Annapurna gebergte te bekijken. Wat was dit prachtig!

Kathmandu

Het einde van deze fantastische trip kwam inmiddels echt in zicht.. We stapten voor de laatste keer de bus in en reden naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Ik boekte hier een vlucht om de Mount Everest te bekijken, maar helaas werd deze door bewolking geannuleerd.. Jammer, maar goed, met weinig zicht valt er natuurlijk ook weinig te zien.

Op de laatste dag huurden we een taxi om alle hoogtepunten van Kathmandu te bekijken en toen zat het er echt alweer op. In de avond vlogen we weer terug naar Nederland.

Wát een reis en wat zijn India en Nepal fan-tas-tische landen! Dit smaakt absoluut naar meer..”