Onze Business Travel Consultant Eline vertrok voor 1,5 week naar Montenegro. Een prachtige en opkomende bestemming!

“We vlogen op Dubrovnik, waar we een kleine 2 dagen verbleven om vervolgens met een huurauto door te rijden naar Montenegro. Eerst in het dorpje Prčanj en vervolgens in het zuiden vlak bij de grens met Albanië in de stad Bar.

Dubrovnik

In Dubrovnik was het erg warm (lees: 38 graden), waardoor we lekker rustig aan door de stad wandelden en af en toe lekker van de wind genoten.

De enige toeristen in Prčanj

Daarna zijn we met de huurauto naar onze 2e accommodatie gereden in het dorpje Prčanj vlak bij de stad Kotor. Dit dorpje lag echt prachtig tussen de bergen en was heel rustig; we waren bijna de enige toeristen! Waar maak je dat nog mee?

Hier zwommen we lekker in het meer tussen de locals, wandelden we door het dorp en rustten we lekker uit. Door de weinige toeristen en het idyllische uitzicht vond ik dit bij uitstek de mooiste plek van de reis.
We hebben verder in deze omgeving de stad Tivat bezocht, wat een luxere haven en uitstraling heeft.

Budva en Bar

Onderweg naar Bar hebben we een bezoek gebracht aan de stad Budva, ook dit was, zoals de meeste steden, een schattige havenstad. We liepen langs het water en de haven en kwamen onverwachts in het fort van de stad terecht, met allemaal leuke kleine straatjes om in rond te dwalen.

De andere dagen zijn we uiteraard ook nog Bar in geweest en hebben we de stad Ulcinj bezocht. Dit had net als Budva een fort, maar dan hoger gelegen, waardoor we een prachtig uitzicht hadden over de stad. Heerlijk om rond te dwalen én veel restaurants om lekker een hapje of drankje te nemen met livemuziek en vriendelijk personeel. Uiteraard zijn we geëindigd bij een restaurant aan de rand van de klif met uitzicht over het water, gepaard met een mooie zonsondergang; puur genieten!

Op avontuur

Om even afwisseling van de steden te hebben, zijn we ook een dag meer de natuur ingegaan. We begonnen de rit naar viewpoint Skadarsko Jezero, een uitzichtpunt over het gelijknamige meer, om vervolgens de tocht voort te zetten richting de bergen. Het was heerlijk rustig op de bergweggetjes, waardoor we de auto gemakkelijk aan de kant konden zetten om uit te stappen en rond te kijken. Soms reden we langs een groepje huizen of zagen we in de verte een kerkje. De tocht eindigde bij Pavlova Strana; een prachtig uitkijkpunt over de bergen en het meer.

Favoriete restaurant

Het lekkerste aten we de eerste avond in Prčanj, bij restaurant Konoba Boka Bay. De hele setting klopte gewoon; heerlijk eten, aardig personeel, aan het water met prachtig uitzicht, zonsondergang en livemuziek.
Maar eigenlijk hebben we in elk restaurant lekker en goed gegeten en bijna alleen maar aan het water met uitzicht en zonsondergangen. Wat wil je nog meer?

Tips voor Montenegro

Huur een auto! Het OV zag er niet heel betrouwbaar uit en bovendien is het land niet enorm groot, dus je rijdt overal gemakkelijk heen.
Sommige wegen zijn echter wat aan de smalle kant, waardoor het wel even kan duren voor je van bestemming A naar B bent gereden.

Ultieme vakantietip

Geniet. Vakanties gaan vaak zo snel voorbij dat je soms echt even stil moet staan en bewust moet genieten van de plek waar je bent. Ik zeg dan ook tegen mijn vrienden ‘Jongens, even een genietmomentje’.
Hierdoor besef ik hoe bijzonder het is dat wij op dat moment met elkaar in het buitenland zijn en het niet voor lief moeten nemen.