Marrakech staat bij velen nog op het to do lijstje en dat is zeer terecht (hier lees je waarom)! De stad heeft een bepaalde charme die je ooit meegemaakt moet hebben. Die charme komt deels ook door de fijne eetplekjes met de heerlijkste (Marokkaanse) gerechten. We zetten een aantal favorieten op een rijtje:

Le Jardins du Lotus

Wauw! Wát is dit een prachtige plek. Le Jardins du Lotus zit een beetje verborgen, net als alle riads in Marrakech eigenlijk, en daar is deze plek wel mee te vergelijken. Je moet een steegje door om bij de ingang te komen (er staat een bewaker om je de weg te wijzen), waar je wordt verwelkomd door een ingang met magische ‘1001-nacht’ lampen. Eenmaal de ingang door weet je even niet waar je moet kijken. Dit restaurant is zó prachtig! Je ontsnapt hier direct even aan de chaos van Marrakech. Temidden van de binnentuin vind je, ook weer zoals bij de typische riads, een zwembad en overal in en om het restaurant tinten van groen en roze. De menukaart bestaat uit vooral westerse gerechten, het ene nog lekkerder dan het ander.

Le Jardin

Een vergelijkbare naam, maar een heel ander type restaurant. Le Jardin verkoopt zichzelf ook al deels door hoe prachtig het eruitziet. Bijna het gehele interieur is groen, heel magisch! Het restaurant bestaat grotendeels uit een binnentuin en binnen zijn ook enkele tafeltjes. De menukaart bestaat vooral uit Marokkaanse gerechten die stuk voor stuk heerlijk zijn!

Le Jardin Marrakech
Le Jardin Marrakech

Café Des Epices

Een zusje van Le Jardin is Café des Epices. Waar Le Jardin groen als hoofdkleur heeft, is dit bij Café des Epices overduidelijk terra. Het leuke aan dit restaurant is de rooftop, waarvandaan je uitkijkt op de altijd bruisende medina. Ook hier geniet je van traditionele Marokkaanse gerechten.

Nomad

Ook Nomad staat bekend als één van de rooftop-restaurants van Marrakech. Het restaurant is met haar 3 verdiepingen best flink en zit toch altijd goed vol. Een goed teken! Je eet er verschillende heerlijke Marokkaanse gerechten en unieke toetjes. Zeker proeven! Daar heb je die extra maag tenslotte voor..

M. Bacha

Deze evenementenlocatie is sinds kort ook een restaurant, gefocust op de Aziatische en Marokkaanse keuken. Je kunt er dus gerust een tajine bestellen met een rol sushi ernaast. Het restaurant is op een heel rustig binnenpleintje met gemoedelijk opgestelde tafeltjes en lounges. Wij kunnen wel begrijpen dat hier ook trouwfeesten worden gegeven!

En zo zijn er nog tal van andere fijne eetgelegenheden in deze magische stad. Reserveren is niet overal nodig, maar wel raadzaam. Het is in Marrakech ook heel leuk om wandelend door de medina te stoppen bij een restaurantje dat je aanspreekt, er zijn er genoeg!

Goed om te weten: eten in Marrakech is relatief gezien niet duur. Het bedrag in Marokkaanse Dirham deel je ongeveer door 10 om uit te rekenen wat je kwijt bent in euro’s.