Op naar Madrid

Afgelopen vloog Fotini met Air Europa richting Madrid voor een studiereis van 3 dagen en werd haar hart veroverd door deze mooie stad. Lees maar mee:

“De reis begon al erg goed, met een plaatsje in de Business Class van de Air Europa Dreamliner. De 2,5 uur vlogen letterlijk voorbij onder het genot van heerlijk eten.

Bij aankomst werden we naar Hotel H10 Villa de la Reina Boutique gebracht, het verblijf tijdens deze trip.

Historisch Madrid

’s Middags stond er een interessante tour met een lokale gids op de planning. We verkenden het historisch centrum van Madrid en genoten daarna van een Flamenco show.

Na de show was het tijd voor tapas & sangria in één van de oudste restaurants van de stad. Onderweg was het lekker druk op straat, heel gezellig!

De volgende ochtend kregen we een rondleiding door 2 venues in heel mooie gebouwen. ‘s Middags kookten we zelf paella tijdens een workshop met lokale DMC’s. Samen met de chef maakten we 3 soorten paella. Erg leuk en natuurlijk lekker!

De kunstwerken van Picasso

Met een volle buik van de paella verkenden we de stad verder op eigen gelegenheid om ’s avonds weer bij elkaar te komen voor een rondleiding door de Galerij van de Koninklijke Verzamelingen. Deze galerij huist een aantal topstukken uit de Spaanse Kroonverzameling. Heel indrukwekkend!

De avond sloten we af in restaurant Papagena met heerlijk eten en een prachtig uitzicht op het Koninklijk Paleis.

Op alweer de laatste ochtend in deze mooie stad bezochten we Museum Reina Sofia. Dit museum voor moderne kunst heeft werken van Dali en Picasso met als kers op de taart het bekendste werk: ‘Guernica’ van Picasso.

Na een korte brunch zeiden we helaas weer ‘adios’ tegen Madrid. We namen afscheid van een gezellige, zonnige stad vol prachtige gebouwen.”