Sardinië, een ware droom! Onze klanten vertrokken voor een prachtige reis naar dit Italiaanse eiland, waarvoor wij de reis organiseerden. Dit avontuurlijke stel houdt ervan om zelf ter plaatse eigen invulling te geven en dat hebben ze dan ook naar volle tevredenheid gedaan. Zwijmel ook even weg van Sardinië tijdens het lezen van hun reisverslag:

HET RESORT

Na een goede vlucht en transfer kwamen we bij aan bij ons verblijf in L’ea Bianca, in het noorden van het eiland. Het resort ligt dichtbij plaatsen als Baja Sardinia, Porto Cervo en Cannigione. Bij aankomst kregen we direct een kamer upgrade met een fles bubbels, altijd goed! Deze kamer had een prachtig uitzicht over de mediterraanse tuin met het zwembad en de zee. Het personeel was enorm vriendelijk en de directrice was zelf regelmatig aanwezig om te vragen of alles naar wens was.

Sardinia

ONTDEKKEN

Ook bij de receptie van het hotel werkten dames met een pro-actieve instelling, dus was het regelen van een scooter snel geregeld. De vrijheid om langs allerlei dorpjes te gaan is voor ons altijd belangrijk. Via de kust naar Palau was een prachtige route! Olbia is een stuk verder met de scooter, maar ook leuk om een keer te doen.

Verder zijn we ook een dagje gaan varen. Echt een aanrader! We zijn langs de eilanden van la Maddalena geweest waar er natuurlijk ook gezwommen en gesnorkeld kon worden. De schipper heeft ons later die dag afgezet bij resaurant La Scoghera waar je echt fantastisch goed kan lunchen met uitzicht over de zee waar de meest prachtige boten voor anker gaan.

KOOKLES

Een ander hoogtepunt van de vakantie was toen wij via de ober van ons favoriete restaurant (Cutter, Cannigione) getipt werden om een een kookles te volgen bij een nieuw restaurant (Ulia) wat ook vlakbij ons resort lag. Het restaurant is onderdeel van het Cascioni resort. Dit resort is een pas gerenoveerde boerderij uit 1715 met prachtig uitzicht over de olijfbomen. Het resort heeft een geheel eigen moestuin waar de door Forbes bekroonde chefkok Roberto Sanna de lekkerste gerechten mee maakt voor de gasten. Wij maakten samen met hem gerechten die wij zelf uit de tuin hebben geoogst. Natuurlijk onder het genot van een goed glas wijn. Wij zouden dit kleinschalige resort zeker aanraden als verblijfplaats!

Al met al was het een heerlijke vakantie waar we weer met een heel warm gevoel op terugkijken!