Hou je van cultuur, gastronomie, design en shoppen? Wat dacht je van een stedentrip Kopenhagen? De stad is levendig en er is altijd wat te beleven op het gebied van gastronomie, design en shoppen. Iedere wijk heeft een eigen uniek karakter. Door de rijke historie van de stad is er ook voor de cultuurliefhebber een ruim aanbod aan kunst en architectuur. Kopenhagen is vrij klein en je kunt alles dan ook goed verkennen binnen een korte tijd, vooral als je een fiets huurt.

In Kopenhagen betaal je met Deense Kronen, ondanks dat het land is aangesloten bij de EU. Kopenhagen kan een dure stad zijn. Qua prijzen kun je eigenlijk de Nederlandse prijzen hanteren, met etentjes moet je er wel rekening mee houden dat vooral de drankjes wat duurder zijn. Dat maakt het geheel wat minder aantrekkelijk maar zeker niet minder lekker!

GA OP ZOEK NAAR
DE ECHTE ZEEMEERMIN

Wat te doen tijdens een stedentrip Kopenhagen?

Kopenhagen staat bekend om de gekleurde huisjes gelegen in de wijk Nyhavn. Boek vooral een rondvaart als het zonnig is, want vanaf het water kun je heel veel moois zien. Het lijkt altijd wat druk in de rij bij de rondvaarten, maar de wachttijd is nooit lang.

Nog beroemder is de zeemeermin, die veel toeristen trekt. Let echter wel op, er staan er namelijk meerdere verspreid over de stad. Aan jou de taak om de échte zeemeermin te vinden. Kleine tip: het adres van de juiste zeemeermin is Langelinie, 2100 København, Denemarken. Kun je dus zo invoeren in je Google Maps, maar dat heb je niet van ons, hè?

GENIET VAN HET
PRACHTIGE UITZICHT

ERVAAR
ATTRACTIEPARK TIVOLI

Als je van actie houdt, mag je attractiepark Tivoli absoluut niet missen! Je kunt er verschillende toegangstickets kopen: eentje zonder attracties en eentje met. Ga je in minder dan vier attracties op een dag, dan kun je beter een toegangsticket zonder ritten kopen en voor iedere attractie in het park apart betalen.

BEWONDER
NYHAVN

Ga lekker eten in de oude papierfabriek: Papirøen. De naam zegt het al, je neemt een oude papierfabriek, zet daar heel veel leuke food trucks in, bouwt een brug vanaf Nyhavn zodat je er ook nog mega makkelijk kunt komen en voilá. We kunnen niet anders dan het je heel erg aanraden om daar lekker heen te gaan. Elk moment van de dag is eigenlijk goed. Een snackje, drankje of een maaltijd, ze hebben er alles. Bij mooi weer kun je tussen de hippe Denen aan het water zitten en dan kan het gewoon niet beter.

Wie de serie ‘Borgen’ heeft gevolgd, herkent de omgeving van Christiansborg waarschijnlijk direct. Vlakbij deze ‘burcht’ is de Royal Library Garden, een prachtige tuin vol bloemen waar je rustig uren kunt spenderen.

Op zakenreis naar Kopenhagen? Daar hebben we wat tips voor!