Een stedentrip Marrakech: de stad van 1001-nacht, één van de Koningssteden, gelegen in het westen van Marokko. Op circa 4 uur vliegen sta je echt in een compleet andere wereld. Deze kleurrijke chaos is een zeer populaire reisbestemming en dat is niet zonder reden.

Djemaa El Fnaa

Het Djemaa el Fna plein, waar ’s ochtends een authentieke Marokkaanse markt is, moet je zeker gezien hebben. Het plein vormt letterlijk het centrum van Marrakech. Het is een enorm plein waar tientallen straatjes en souks op uit komen. Vooral ’s avonds is het superleuk om vanaf één van de dakterrassen rondom het plein van de zonsondergang te genieten. Vanaf 5 uur verandert Djeema El Fna bovendien in een enorm openluchtrestaurant. Voor een paar cent eet je de heerlijkste Marokkaanse maaltjes in de openlucht. Neem wel je stalen blik mee als je niet met allerlei prullaria thuis wilt komen!

Medina

Net als veel Arabische steden heeft Marrakech een supermooie en oude medina. Hoewel inmiddels ook wat toeristisch, kun je hier nog wel een glimp opvangen van het ‘oude’ Marrakech. Van verse groenten tot de mooiste keramiek en kleurige kruiden; je vindt het er allemaal. Loop de medina vooral in zonder kaart en laat je meevoeren door de smalle straatjes.

Overnachten in een Riad

Overnachten in Marrakech is het allerleukst in een typische riad in de medina. Er zijn er hier heel veel van, ook al valt dat vanbuiten niet echt op. De riads bevinden zich allemaal achter muren in de straatjes. Bijzonder genoeg ervaar je in zo’n riad wel een enorme rust en stilte, wat een groot contrast geeft met de drukte van de stad.

SLAAP IN EEN
TYPISCHE RIAD

Riad Marrakech
Medina Marrakech

GENIET VAN
HET UITZICHT OP DE MEDINA

De tuinen van Marrakech

Er zijn twee beroemde tuinen in Marrakech: Le Jardin Secret en Jardin Majorelle. De laatstgenoemde is erg bekend vanwege het Yves Saint Laurent Museum dat daar huist. Beide tuinen zijn op hun eigen manier erg indrukwekkend en zeker een bezoekje waard. Je betaalt maximaal een tientje om de tuinen te bezoeken.

Bijkomen van een hectisch marktdagje doe je in één van de traditionele badhuizen, waarna je je helemaal als herboren voelt. Je kunt naar een échte hammam, waar de locals ook komen, en je voor een prikkie laten schoon schrobben. Maar het is leuker om een iets luxere hammam te bezoeken en je lekker te laten verwennen. Want ook deze luxe hammams zijn eigenlijk helemaal niet zo duur. Voor zo’n €40 heb je een uitgebreide behandeling, een manicure- en pedicurebehandeling. Dit zijn de mooiste hammams in Marrakech!

De zonsopgang of –ondergang zien vanuit een luchtballon over Marrakech is een ervaring op zich! De start is in de Palm Grove waar je een mooi avontuur staat te wachten. Op een uurtje van het drukke centrum van Marrakech ervaar je hier een serene stilte. Als de eerste helft van de groep door de lucht zweeft, volgt de andere helft van de groep de ballonnen over de weg. Daarna wordt er geruild. Als iedereen weer met beide benen op de grond staat volgt het ontbijt in het nabijgelegen dorpje onder de beschutting van een tent.

VERWONDER JE IN
LE JARDIN MAJORELLE

Le Jardin Majorelle
Café des epices Marrakech

Een stedentrip Marrakech: 1000% doen!

Eten in Marrakech is een hele beleving. Er zijn tal van leuke restaurants met mooie binnenpleintjes, rooftops en nog belangrijker: heerlijk eten! De Marokkaanse keuken is echt heerlijk, maar ook gerechten uit andere culturen kun je er vinden. Leuk weetje: je krijgt (bijna) overal een mandje brood bij je eten. Bij sommige restaurants blijven ze dit zelfs continu bijvullen. Er staan vaak dipjes en hummus op de kaart die je dan kunt bestellen om bij dat brood te eten. Aanradertje wel!

Hier vind je wat tips voor leuke restaurantjes waar je zéker een een bezoekje aan moet brengen tijdens je stedentrip Marrakech.