Veronique, onze Supervisor Groups & Incentive Travel, trok er 18 dagen in haar uppie op uit naar Costa Rica!

Daar ging ze dan, op 23 september:

Let’s go!

“De reis begon op een druk Schiphol waar ik 2,5 uur deed over alle controles, maar dat is een kleinigheidje. Op naar Houston waar ik overstap op Costa Rica.

De eerste nacht verbleef ik lekker in de buurt van de airport om de dag erna de huurauto op te halen en door te crossen naar Monteverde. De 3 uur durende rit was, zacht gezegd, een uitdaging. Veel gaten in de weg, maar de omgeving wel prachtig!

De eerste hike

Na een dagje uitrusten was het tijd voor de eerste hike: De El Tigre Waterfalls. Een prachtige route, maar zeker niet easy! Achteraf las ik dat het alleen voor mensen met een zeer goede conditie en met zeer veel hike ervaring is.. (allebei heb ik dus niet). Na 6 km stond er gelukkig een paard klaar om mij terug te brengen naar het beginpunt, super mooi zo door de jungle! Echt een waanzinnige route en wederom een topdag.

Ziplinen door de jungle

Stilzitten? Nope! Het was tijd om aan een zipline door de jungle te racen. En dat was zo gaaf! Vervolgens bezocht ik de Ecological Sanctuary, waar je zelf doorheen mag wandelen op zoek naar dieren. Daar heb ik er veel van gezien, maar ze ook op de foto krijgen is nog een flinke klus.

La Fortuna el Castillo

De dag erop reisde ik verder naar La Fortuna el Castillo. Ook dit was geen smooth road. Vanuit mijn hotelkamer had ik een prachtig uitzicht op de Arenal vulkaan. Mij hoorde je niet klagen!

Vroeg uit de veren om de Mistico Hanging Bridges te trotseren. Dit zijn 10 hangbruggen, verspreid over de jungle. Hier spotte ik allerlei dieren: aapjes, vogels, een neusbeertje, wilde zwijnen, vlinders en ook een hele hoop bloemen. En als kers op de taart spotte ik op de terugweg een hele groep neusbeertjes met baby’s!

Daarna bezocht ik de Butterfly Conservatory, waar ik vlinders, kikkers en schildpadden bewonderde. De vrijwilligers vertelden me ook van alles over de dieren, terwijl ik dacht dat ik al veel wist. Fout dus!

Eenmaal weer terug genoot ik van een Naranja de Pina naturales, mijn nieuwe liefde.

Sloth Territory

Eén ding dat ik heel graag wilde was luiaards in het wild zien. Als in: ik ga niet weg voor ik ze heb gezien, wat knap lastig is gezien hun schutkleur en omdat ze bijna niet bewegen (want: luiaards). Well well, op naar de Sloth Territory!

Met privégids Jason aan mijn zijde had ik het geluk maar liefst 7 luiaards te spotten en zelfs eentje met baby. Best day of my life!

Tortuguero

Het was weer tijd om door te reizen, naar Tortuguero! Een rit van 3,5 uur door de meest chaotische dorpen ooit. Eenmaal aangekomen in La Pavona moest ik nog 2 bootjes in om bij mijn accommodatie op Tortuguero te komen. En dat was het helemaal waard, want wat een leuke, kleurrijke plek met een prachtige tuin en een zwembad.

Turtle Safari

Die avond stond er een schildpadden tour op de planning! Tijdens deze tour heb je kans om het broedproces te zien en ja hoor, ik heb het gezien. Helaas geen foto’s, want dat kan het proces verstoren. Maar wat bijzonder, een schildpad van ruim 1 meter die volledig in trance eieren legt, ze bedekt en camoufleert.

Cahuita

Van Tortuguero reisde ik door naar Cahuita. Eerst 2 uur op de boot, wat weer een avontuur was. De motor was niet krachtig genoeg, dus deze moest worden verwisseld tijdens de rit. Aangekomen in La Pavona reed ik in 4 uur naar Cahuita. Heerlijk hotelletje weer, met Caraïbische vibes, salsa en reggae muziek. Love it!

De volgende ochtend lekker gaan kayakken door de jungle en op zee. Heel gaaf!

De laatste 3 dagen heb ik lekker rustig aan gedaan voor de reis naar huis.

Maar wauw, deze reis was echt alles wat ik ervan hoopte en meer. Wát een geweldige bestemming is Costa Rica!