Winkelparadijs, modehoofdstad en voetbalbolwerk. Milaan heeft zo veel te bieden! Wandel langs de gracht bij Navigli of breng een bezoekje aan een wedstrijd van één van de twee top voetbalclubs van de stad, AC Milan of Inter Milaan. Deze zijn zelfs beiden in hetzelfde stadion te bewonderen!

Is er geen wedstrijd wanneer je er bent? Bezoek dan het museum in het stadion die je ook toegang geeft tot een stadiontour. Milaan wordt daarnaast gezien als een economische stad en je vindt hier dus ook de Italiaanse beurs, ofwel Borsa Italiana. Er is veel bedrijvigheid in de stad en de mode-industrie is duidelijk terug te zien in de gehele samenleving. Het ontbreekt er niet aan goedgeklede zakenmannen en -vrouwen.

Voor wat minder mensen om je heen verplaats je je naar Porta Romana of Zone Solari, waar het wat rustiger is. Vergeet ook het kathedraal op de Piazza del Duomo niet te bezoeken. Dit is een gotische kerk waarvan de bouw in de 14e eeuw begon en pas eindigde in de 20e. De kathedraal biedt je een fantastisch uitzicht over Milaan! Daarvoor moet je wel eerst flink wat traptreden beklimmen, tenzij je een ticket boekt die je toegang geeft tot de lift. Ook het museum Pinacoteca di Brera is de moeite waard. Hier vind je het laatste onvoltooide werk van Michelangelo, maar ook creaties van Rembrandt. Om ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci te bewonderen, moet je bij het klooster Santa Maria dell Grazie zijn.

Heerlijk dineren doe je in Navigli, langs de gracht. ’s Avonds bruist het hier van de mensen en gezelligheid en kun je kiezen uit tal van gezellige restaurantjes om van een hapje en een drankje te genieten.

BEWANDEL
DE STRATEN

BEWONDER
PIAZZA DEL DUOMO

De modeliefhebber moet echt door het Galleria Vittorio Emanuele gelopen zijn. Je vindt daar winkels als Louis Vuitton en Prada, maar er zit bijvoorbeeld ook een McDonald’s. Je vindt de Galleria grenzend aan het Piazza del Duomo en herkent het vast aan de mensenmassa die er in of er uit wandelt. Voor een rustigere ervaring, kun je beter ’s morgens vroeg al gaan.

Waar Milaan wellicht soms overkomt als een dure stad, valt dit reuze mee. Ook voor de budgetreiziger valt er wat te shoppen en een hapje eten kan op de meeste plekken ook voor een klein bedrag.

Wat je ook niet kunt missen in het centrum van Milaan is de Starbucks. De enige van heel Italië welteverstaan. Aangezien koffie heilig is in Italië, was de Starbucks niet iets wat Italianen graag in hun land zagen verschijnen. Dit filiaal is dan ook geen gewoon filiaal, maar wordt het Roastery Reserve genoemd. Deze is allereerst veel groter dan een doorsnee filiaal. Buiten begint het al, daar vind je een schattig terras met leuke perkjes. Binnen tref je een ware koffiefabriek aan, waar daadwerkelijk koffiebonen worden geroosterd, verpakt en verkocht. Natuurlijk kun je er ook terecht voor een kop koffie, een taartje of broodje. Eén ding is zeker, de Starbucks doet goed haar best om Italianen te overtuigen!

Je verplaatst je heel gemakkelijk met het openbaar vervoer door Milaan. Voor een paar euro koop je een kaartje dat 24 uur lang geldig is in alle bussen, metro’s en trams in en om het centrum van de stad.

LOOP VOORBIJ
DUOMO DI MILANO

SHOP
TILL YOU DROP