Op zoek naar een stad met een romantisch tintje die daardoor vaak de naam ‘de witte stad’ krijgt: ga voor een stedentrip Lissabon! De Portugese stad heeft veel te bieden, van schilderachtige smalle straatjes tot grote winkelstraten, pleinen en fonteinen. Met haar rustige karakter leent Lissabon zich perfect voor een relaxte citytrip!

Lissabon is een mengelmoes van authentieke straatjes enerzijds en moderne bebouwing anderzijds. In juni is de stad perfect om een typisch Lissabons feestje mee te maken, aangezien deze maand in het teken staat van Festas de Lisboa. Het zal dan logischerwijs wel wat drukker zijn in de stad! Het meest opvallende bouwwerk is de Elevador de Santa Justa, ook wel eens Elevador do Carmo genoemd. Dit is de lift die je een geweldig uitzicht over de stad geeft wanneer je uitstapt. Ver boven Lissabon uitstekend vind je de Castelo de São Jorge, die stamt uit de IJzertijd. Na de klim naar dit kasteel heb je ook een indrukwekkend uitzicht over de stad, wat de klim het ook helemaal waard maakt.

De oude wijk Alfama

Pak vroeg in de morgen of op een ander rustig tijdstip tram 28 die in 50 minuten richting de pittoreske straatjes van Alfama rijdt. Alfama is de oudste wijk van Lissabon en als het ware een labyrint van smalle, bochtige straatjes met trappen en poorten. Je vind er kleurige gevels met wapperend wasgoed en een verscheidenheid aan bloempotten. Rond het middaguur geuren de straten naar knoflook en versgebakken vis. Heerlijk is misschien anders, maar het hoort bij de stad.

Voor een glimp van het echte Lissabon, zou je de wijk Bairro Alto moeten bezoeken. Dit is een volksbuurt die steeds meer opkomend is, waardoor er veel gezellige restaurantjes te vinden zijn.

AUTHENTIEKE
GEBOUWEN

..NAAR
ALFAMA

PAK DE
TRAM..

PONTE DE
25 ABRIL

Je kunt Lissabon ook echt niet verlaten zonder een Pastel de Nata te hebben geproefd. Dit is één van de meest bekende zoetigheden uit de Portugese keuken en je vindt de lekkernij bijna overal. Voor een originele Pastel de Nata moet je naar de wijk Belém. Ook vind je hier de Torre de Belém en vele andere mooie gebouwen. Wat je misschien niet wist, is dat Lissabon haar eigen Golden Gate Bridge heeft, namelijk de Ponte 25 de Abril. Deze brug lijkt enorm veel op de befaamde brug in San Francisco. Onder de brug vind je haven Santo Amorano, waar veel leuke eettentjes zitten en je een mooi uitzicht hebt over het Christusbeeld Cristo Rei. Je kunt hier ook opstappen voor de Hippotrip, een bus voor sightseeing over de weg en vanaf het water.

Voor een dagje zon, zee en strand verplaats je je met de trein naar Cascais. Op het strand liggen is niet het enige wat je hier kunt doen, er is ook een prachtige wandelroute te vinden richting Boca do Inferno, wat staat voor ‘mond van de hel’. Loop dus niet te ver door..