Teamuitje op de planning? Wat dacht je van een Sevilla stedentrip? Velen zullen zelfs zeggen dat dit de allermooiste stad van Spanje is, hoewel over smaak natuurlijk te twisten valt. Ervaar de oude binnenstad, de aangename temperatuur en gezellige straatjes van deze stad en oordeel zelf maar!

Bezoek bijvoorbeeld de Joodse wijk Santa Cruz, één van de meest toeristische van Sevilla. Wanneer je hier doorheen wandelt, begrijp je ook meteen waarom dit zo is. Je struikelt er als het ware over de sfeervolle straatjes en prachtige patio’s. Ook voor tapasrestaurantjes ben je hier aan het juiste adres! Lees verder om meer te weten te komen over de oorsprong van tapas en hoe je dit terugziet in Sevilla. Het mooiste bouwwerk is ook te vinden in Santa Cruz: La Giralda. Dit 100 meter hoge gebouw uit de twaalfde eeuw is gebouwd in de Moorse stijl. Grenzend aan de kathedraal vind je Santa María de la Sede, de grootste gotische kathedraal ter wereld. Houd er rekening mee dat je de kathedraal redelijk beperkt in kunt. Er worden namelijk nog diensten gehouden.

Ook Real Alcázar, het Koninklijk Paleis van Sevilla is het bezoeken waard. Dit paleis wordt nog steeds gebruikt door de koninklijke familie, maar is daarnaast ook toegankelijk voor bezoekers. Hier geniet je van de prachtige koepel, verschillende patio’s en de mooie tuinen! Wist je dat Sevilla 3 stadspaleizen kent? Elk van deze paleizen heeft haar eigen bijzondere karakter, waarin de stijl van eerdere bewoners goed is terug te zien.

it’s all in the
details

sevilla stedentrip

Bewandel de
kleurrijke straten

De Macarena krijgt in Sevilla een iets andere betekenis dan wij hieraan geven. Dit is namelijk een bruisende wijk met leuke uitgaansgelegenheden, markten en winkeltjes. Ook kom je er verschillende kloosters en kerkjes tegen in de smalle straatjes. Het is niet heel gek dat je bij Macarena meteen ‘HEY MACARENA’ wilde zingen, want dit voor iedereen bekende nummer is gebaseerd op een vroegere inwoonster van deze wijk!

Keep in mind dat Sevilla niet alleen als mooiste stad van Spanje wordt gezien, maar ook als heetste. En dat is dus wél een gegeven! In de zomermaanden leeft men dan ook vooral ’s avonds op straat en op de terrassen en doen ze het overdag rustig aan.

Spaanse tapas

Tapas staan bekend als kleine Spaanse gerechtjes en wat je misschien niet wist is dat de oorsprong van tapas in Sevilla ligt! Het zal je dan ook niet verbazen dat je hier heel veel tapastentjes kunt vinden. Het mooiste is dat eten hier ook relatief betaalbaar is vergeleken met Nederland. Het verschil kan wel 40 tot 60 procent zijn en dan heb je nog puur verse producten ook! Een leuke manier om kennis te maken met tapas is een tapas tour. Wij helpen je graag een van de leukste tours te boeken!

Naast tapas is ook flamenco een fenomeen dat stamt uit Sevilla. Dit betekent dat er nog vele flamencoshows zijn die ook jij kunt bijwonen! Vooral in Casa de la Memoria worden nog veel shows gegeven, soms zelfs wel 3 per avond. Overdag kun je ook terecht in het Casa de la Memoria, het dient dan als flamencomuseum.

Sevilla stedentrip

Nog niet overtuigd van een Sevilla stedentrip? Laat onze Group Travel Designers je vertellen waarom dit dé uitgelezen bestemming is voor jullie teamuitje!