In het Tsjechische Praag is enorm veel te doen tijdens een superleuke Praag stedentrip met je werknemers, collega’s of zakenrelaties. De stad kent 5 wijken die de meest prachtige bezienswaardigheden van Praag bevatten. Elke wijk neemt je mee in een uniek verhaal! Wandel van de ene naar de andere wijk en ontdek welk verhaal in elk verteld wordt.

De Staré Mesto, ook wel oude stad, is het historische hart van Praag. Er mogen geen auto’s door de wijk rijden, dus je kunt er lekker wandelen. Staré Mesto bestaat uit verschillende prachtige barokke straatjes met gotische bouwwerken. Beroemde bezienswaardigheden zijn onder andere het Oude Stadsplein, de Sint-Nicolaaskerk en vergeet niet over de Karelsbrug te wandelen. Malá Strana is de kleine zijde van Praag. Hier kom je als je vanuit de Oude Stad de Karelsbrug oversteekt. De wijk kent vele huizen, kerken en oude paleizen in Renaissancestijl wat het een charmante touch geeft. Het middelpunt van de wijk is terug te vinden in de koepel van de Sint-Nicolaaskerk waar je ook naar binnen kunt. Let hier vooral op het grote schilderwerk op het plafond.

Josefov

Josefov is de Joodse wijk van Praag, die je bereikt via de smalle straatjes vanaf het Oude Stadsplein. De wijk is vrij modern met haar goede restaurants, hippe cafés en boetiekjes. Toch zie je er ook nog wat ouds in terug en kun je het Joods Museum bezoeken, waarin je meegenomen wordt in de aangrijpende geschiedenis van de Joodse bevolking in Praag.

AUTHENTIEKE
GEBOUWEN

KLEURRIJKE
STRAATJES

Hradcany is de Burchtwijk en voor velen de mooiste van de stad. De hoogtepunten van de wijk zijn de St. Vitus Kathedraal, de Praagse Burcht met het koninklijk paleis en de vele prachtige paleizen die zich rond het Hradčanyplein begeven. Ook het Gouden Straatje is een bezoekje waard met haar vele gekleurde huisjes. Op de heuvel naar de Burcht vind je mooie tuinen waar je het mooiste uitzicht over de stad kunt zien.

Nové Mesto, ofwel Nieuwe Stad is met haar ontstaan in de 14e eeuw niet zo nieuw als het klinkt. Bezoek in deze bruisende wijk zeker het Nationaal Theater en het Nationaal Museum als je hier van houdt. Zo niet, dan heeft de wijk ook enorm veel leuke winkels, barretjes en restaurants te bieden. Praag is ook goed te verkennen op de fiets. Het kent vele fietsroutes die je leiden naar de ongrepte natuur van de stad. Je vindt hier bossen, heuvels, rotsen, uitgestrekte weilanden en meertjes. Je kunt natuurlijk ook een fietstour boeken als je bang bent te verdwalen. De stad heeft een aantal plekjes waar je sfeervol kunt eten en een onwijs mooi uitzicht over de stad hebt. Een hiervan is Kampa Park, aan de oever van de Moldau met uitzicht op de Karelsbrug.

De kleine lichtjes in de stad zorgen voor een extra magische sfeer. Het restaurant is relatief gezien iets duurder, maar prijs-kwaliteit technisch goed te overzien. Toch wat meer op het budget? Pizzeria Grosseto Marina geeft je een prachtig uitzicht op de Praagse Burcht en de Karelsbrug. De exclusieve wijnen zijn echter weer wel wat prijziger, dus let hier op!

DE RIVIER
MOLDAU

PRACHTIGE
KERKEN