Ontdek
barcelona.

Een levendige en stralende stad waar altijd iets nieuws te beleven is! De temperatuur is het gehele jaar door aangenaam waardoor het eigenlijk niet uitmaakt wanneer je deze heerlijke stad bezoekt. Waan je door de kleine straatjes en geniet van de cultuur en architectuur. Wandel over de La Rambla en bewonder de werken van Gaudi, bezoek de markt La Boqueria of ga winkelen bij El Corte Inglés. 

 

Geniet van de Spaanse keuken en maak kennis met authentieke gerechten zoals paella, gazpacho en verschillende tapas. Een echte aanrader is een bezoek aan de markt La Boqueria waar je kennismaakt met verschillende gerechten. 

Het veelzijdige Barca leent zich perfect voor een jubileumreis. Bewandel de stranden van Barcelona vanaf zee aan boord van een catamaran en vaar 's avonds de zondsondergang tegemoet. Stap in de oude haven uit en geniet van paella, verse vis of sushi! Verken de stad per fiets en sla vooral de gotische wijk El Ciclo niet over.


Breng een bezoek aan La Sagrada Familia, het ambitieuze en verre van voltooide project van Gaudi. De Sagrada Familia is een populaire bezienswaardigheid, waardoor je het beste een bezoek vooruit kunt plannen. Naast La Sagrada Familia is Park Güell ook een bezoekje waard. Dit park is ook ontworpen door Gaudi en kenmerkend is de kronelende bank vol mozaïek. 

geniet van
overheerlijke tapas.

Tijdens het 10-jarige jubileum van Uniglobe Westland bezochten wij Barcelona!

 

Na een zeer vroege vlucht stonden de door Sunny Cars geregelde auto’s gereed om Barcelona onveilig te maken. Onze eerste stop was cava drinken bij Cordoniu Cava's, je begrijpt, de stemming zat er al flink in! Na een uitgebreide rondleiding inclusief proeverij werd het tijd om richting het hotel te gaan. Per auto vervolgden wij onze weg richting het centrum waar wij ons intrek namen in het Silken Diagonal. Een ideaal gelegen 4-sterren hotel. Te voet op weg naar Can Recansens waar een heerlijke typisch Spaanse lunch op ons stond te wachten. Na deze lunch werd het tijd om de calorieën er weer af te wandelen, een wandeling door het oude centrum met gids stond ons te wachten. Omdat het een Spaanse feestdag was begon de wandeling in polonaise en eindigden we in een bar waar de pincho’s en wijn wederom voor ons klaar stonden.

Na een klein uurtje rust op de kamers werd het tijd om per bus naar Hotel W te vertrekken. Sunny Cars besloot dat het tijd was voor nóg een borrel en dit vond plaats op het dakterras met uitzicht over Barcelona. Het afsluitende diner kregen we in Torre d’alta Mar en na een heerlijke maaltijd konden we ons melden bij de Opium Mar discotheek waar we op de gastenlijst stonden. Voor sommigen was de nacht kort, maar in de ochtend werden wij verwacht voor een treasure hunt, op pad in onze auto’s door de stad heen om opdrachten uit te voeren. Met als hoogtepunt een bezoek en speurtocht door Camp Nou. Op de foto met Messi en plaatsnemen in de commentator stoelen.

 

Na een welverdiende lunch in Can Travi Nou en een heuse prijsuitreiking werd het tijd om onze weg te vervolgen naar het vliegveld om terug te vliegen naar Amsterdam. Een jubileumreis om nooit meer te vergeten, op naar de volgende 10 jaar!