Deze fijne Italiaanse stad aan de Amalfi kust laat je verliefd worden. Op de stad welteverstaan. We hebben het natuurlijk over Napels, Italië! Laat je grijpen door het drukke, chaotische en rauwe deel van Napels en bewonder de mooie pleinen, hofjes en prachtige gebouwen aan de andere kant van de stad. Vergeet ook niet te genieten van échte pizza’s in deze pizza-stad.

Het historische centrum van Napels heb je niet binnen een uurtje gezien. De Spaccanapoli straat is bijvoorbeeld al 3 kilometer lang en doorsnijdt de stad als het ware in een rechte lijn. De straat San Biagio dei Librai is ook een bezoekje waard. Je vindt hier allerlei winkeltjes die jaarrond kerstspullen verkopen, mocht je hier liefhebber van zijn!

De Duomo van Napels, Italië

De Duomo, een katholieke kathedraal is zowel van binnen als van buiten prachtig. Het bouwwerk waaraan begonnen is in de 13e eeuw heeft verschillende koepels die het bewonderen zeker waard zijn. In het Theatro San Carlo, het oudste operatheater van Italië, worden prachtige voorstellingen gegeven. Een kaartje scoren voor dit geliefde theater is niet gemakkelijk. Een rondleiding is eventueel ook mogelijk. Deze brengt je onder andere naar de koninklijke tribune.

Op één van de Napels omringende bergtoppen staat het klooster Certosa di San Martino. Het klooster is niet meer in gebruik, maar doet tegenwoordig dienst als museum. De gangen nemen je mee naar verborgen pleinen, geheime kastruimtes en doorgangen en leiden je naar een kapel waar de vloer en het plafond onbeschrijflijk mooi zijn. De hekken in de tuin zijn ‘versierd’ met allemaal doodshoofden, een beetje gek, maar wel bijzonder om te zien. Iets hoger dan het klooster bevindt zich het hoogste punt van Napels. Hier heb je een magisch uitzicht over de stad, de vulkaan Vesuvius én het klooster. Je hoeft overigens niet te klimmen naar dit punt. Er gaat ook een kabelbaan!

DE STRATEN
VAN NAPELS

ROMEINSE STAD
POMEII

THEATRO
SAN CARLO

MARKT
STRATEN

De vulkaan Vesuvius is ooit uitgebarsten over de stad Pompeii en bedekte deze volledig in as. In 1599 is de stad herontdekt en uitgegraven om te ontdekken hoe het er ooit uit heeft gezien. Tegenwoordig kun je door dit Werelderfgoed heen wandelen tegen betaling. Het is ook mogelijk om de hierboven genoemde boosdoener zelf te bezoeken. Een bus brengt je het grootste gedeelte en het laatste stukje zul je zelf moeten lopen. Echter is het uitzicht het dubbel en dwars waard.

Is jouw motto cheese = life? Dan ben je in Napels aan het goede adres. Bestel er voor lunch een heerlijke kaasplank of ga voor een Caprese salade met échte buffelmozzarella. Nog beter: de pizza in Napels. Pizza’s zijn hier écht pizza’s.

Kijk uit met het bestellen van een koffie bij het eten. In Italië is dat een beetje een nog go. Wel trek in een kop zwart goud? Loop na het lunchen langs een koffietentje om daar te genieten van een heerlijke koffie!