Deze Franse havenstad aan de Middellandse Zee is zich de laatste jaren aan het ontwikkelen tot een populaire stad voor zowel stedentrips als strandvakanties. Bovendien bruist de stad van de kunst, cultuur en hippe wijkjes! We vertellen je graag waarom wij weg zijn van Marseille, Frankrijk.

Niet te missen is de jachthaven: Le Vieux Port. Je vindt hier uiteraard de haven met alle jachten en bootjes, maar ook twee eeuwenoude forten. Ook niet te vergeten is de vuurtoren van Marseille. Toeristen genieten van dit alles en zakken daarna even af op één van de terrassen. Nog een must see is de Notre-Dame de la Garde, één van Marseille’s kerken. Je vindt hem op de heuvel aan de rand van Marseille waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Zowel de buitenkant als de binnenkant van de kerk zullen een indruk op je achterlaten. Zeker de moeite waard op te bezoeken dus!

Naast de Notre-Dame de la Garde verdient Cathédrale de la Major ook een bezoekje. Deze Italiaans lijkende kerk is prachtig en nog mooier: gratis te bezoeken! Een minder bekende is de Basilique le Sacré-Coeur aan Avenue du Prado. Het interieur is werkelijk adembenemend en laat je even genieten van rust!

HOTEL
DE VILLE

NOTRE DAME
DE LA GARDE

Marseille Frankrijk

Een van de leuke wijken in Marseille is Cours Julien, waar sommige plekken omgeven zijn met graffiti. Er is zelfs een trap die helemaal is versierd! Cours Julien is over het algemeen erg warm en gezellig met de vele leuke restaurants en cafés. Overnachten kun je er niet, maar het historische Hotel de Ville zal zeker indruk op je maken. Als één van de weinige gebouwen bleef het over na de slag op Marseille in 1943. Tegenwoordig doet het dienst als het stadhuis van Marseille.

Cultuurliefhebber? Dan is MuCEM wellicht wat voor jou! Dit moderne museum toont verschillende collecties historische voorwerpen, afgewisseld met filmpjes die meer over de voorwerpen vertellen. Niet alleen in het museum is het prachtig, buiten het museum vind je namelijk een mooie tuin en een lange brug naar het oude Saint-Jean fort. Kijk je ogen uit in en rond dit museum!