Een groepsreis Jordanie? Een geweldig idee als je het ons vraagt. Het hele land is een waar juweeltje en het is dan ook onmogelijk om slechts één stad uit te kiezen om te bezoeken. Het is geen wonder dat deze opkomende bestemming steeds meer aandacht krijgt, want nergens anders vind je zoveel unieke bezienswaardigheden als hier!

Treed in de voetsporen van de oude Romeinen tijdens een bezoek aan de betoverende stad Jerash. Hier kun je de prachtige overblijfselen van het Romeinse Rijk bewonderen en jezelf volledig onderdompelen in de geschiedenis.

Verover de top van Mount Nebo

Verover de top van Mount Nebo en laat je overweldigen door het onbeschrijflijke uitzicht dat zich voor je uitstrekt. Dit is niet zomaar een plek, maar het ‘Heilige Land’ waar Mozes zijn laatste momenten doorbracht. Het is een bedevaartsoord voor christenen uit Jeruzalem en je vindt hier een kleine kerk ter nagedachtenis aan het leven van Mozes. In de buurt van Mount Nebo ligt ook Madaba, de stad van de mozaïeken. Hier vind je onder andere de Grieks-Orthodoxe kerk met de prachtige 6e-eeuwse kaart van het Heilige Land en kun je een bezoek brengen aan het archeologische park om meer te weten te komen over het rijke verleden van deze stad.

Jordanië is een ware schatkist aan unieke ervaringen en onvergetelijke bezienswaardigheden. Ga het ontdekken en laat je verblinden door de schoonheid van dit betoverende land!

BEZOEK
MOUNT NEBO

BEWONDER
PETRA

De fiets is een geweldige manier om het prachtige Mukawir te ontdekken! Spring op de fiets en volg de route naar deze bijzondere plek waar Johannes de Doper werd onthoofd. De tocht begint op de Kings Highway, één van de oudste handelsroutes ter wereld. Terwijl je over de smalle en heuvelachtige weg naar het westen fietst, sta je versteld van de vele ruïnes en mozaïeken die je onderweg tegenkomt.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over Petra! Er is zoveel geschreven over deze prachtige stad, maar je moet het echt zelf ervaren om te geloven hoe adembenemend mooi het is. Onder leiding van een ervaren gids maak je een fantastische reis door de tijd. Zodra je de drempel overstapt, gaan de poorten open naar één van ’s werelds beroemdste wonderen: de oude rode rozenstad van Petra. Volgens de mythes is deze stad ontstaan uit magie en elk rood rozensteen heeft een verhaal te vertellen.

Laat je betoveren door de magie van Mukawir en Petra en ontdek de rijke geschiedenis van deze unieke bestemmingen op de meest bijzondere manier tijdens een groepsreis Jordanië!

Wat een onvergetelijk avontuur staat je te wachten wanneer je vanuit Petra met een jeep vertrekt over de adembenemende woestijnlandschappen richting Wadi Rum. Onderweg ontdek je de sporen van menselijke activiteit die duizenden jaren teruggaan. Pictogrammen, teksten, inscripties en rotstekeningen laten allemaal hun unieke verhalen zien. Het absolute hoogtepunt van deze tocht is toch wel de zonsondergang die je móét meemaken, gevolgd door een overnachting in een traditioneel tentenkamp. De tenten in deze kampen zijn gemaakt van geweven haar van zwarte geiten door de Bedoeïenen, bestand tegen alle weersomstandigheden en in de winter verwarmd met kampvuren.

En als je dacht dat het niet beter kon, heb je het mis. Sluit de nacht in het tentenkamp af met een ballonvaart bij zonsopgang – een ervaring die je voor altijd zal bijblijven. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de wonderbaarlijke Dode Zee, die niet alleen een van de meest bijzondere landschappen van de wereld is, maar ook de rijkste bron van natuurlijk zout en mineralen herbergt. In de afgelopen duizenden jaren zijn er wonderlijke schatten opgehoopt in deze zee, die je niet wilt missen.

Laat je betoveren door de ongekende schoonheid van Wadi Rum, de magische ervaring van een ballonvaart bij zonsopgang en de wonderbaarlijke schatten van de Dode Zee. Een groepsreis Jordanie zal je nooit meer vergeten!