Granada Spanje ligt op zo’n 1,5 uur rijden van Malaga en behoort tot de top 10 populairste stedentripbestemmingen van Spanje. De cultuur is goed voelbaar door de typische gerechten, souvenirs en flamencobars.

Het militaire fort Alhambra móét je bezoeken als je in Granada bent. Houd er rekening mee dat er een limiet is van 6600 bezoekers per dag, waardoor het zomaar zo kan zijn dat je van een koude kermis thuis komt. In het zomerseizoen is het Alhambra vrijwel alle dagen uitverkocht, zorg er daarom voor dat je tijdig reserveert! Ooit was het Alhambra verbonden met een gang en grensde daarmee aan de Generalife. Dit is een paleis met prachtige tuinen die bereikt worden door een schaduwrijk pad waarlangs een stroom water loopt in verschillende baden.

Op een stukje wandelen van de kathedraal kom je uit op het belangrijkste plein van de stad: Plaza de Bib-Rambla. Een ander indrukwekkend stukje van Granada is het Plaza San Nicolás, vanwege het prachtige uitzicht. Het is een beetje een klim naar boven, maar dat is het zeker weten waard!

FORT
ALHAMBRA

GENERALIFE
FONTIJNEN

Het Mirador de la Lona biedt je een net zo verbluffend uitzicht over het lager gelegen deel van de stad. Een stuk verder vind je Puerta de Elvira, vroeger een belangrijke toegangspoort tot de wijk Albaicín. Dit is van oorsprong een Arabische wijk en het mooie is dat deze niet is overspoeld door toeristenwinkels, waardoor de authenticiteit behouden is. De beste tijd om door de wijk te struinen is in de ochtend, wanneer andere toeristen nog nergens te bekennen zijn.
Mocht je geen toegangskaartje kunnen krijgen voor het Alhambra, dan moet je de kloosterkerk bezoeken.

Gunstig aan Granada is dat het, in verhouding tot andere Spaanse steden, goed betaalbaar is. Dit is vooral terug te zien in het eten en drinken! Het weer is tevens enorm aangenaam. Granada is één van de meest zonzekere Europese steden. Houd rekening met het bezoeken van Granada Spanje in de week voor en met Pasen. Dan wordt namelijk Semana Santa gevierd, wat ‘de Goede Week’ betekent. Het overgrote deel van de Spanjaarden viert dit, wat betekent dat alles halverwege de dag stil komt te liggen.