Rome, ook wel één van de meest bezochte steden ter wereld. Niet voor niets, want het heeft veel historische bezienswaardigheden die nog stammen uit de tijd dat Rome de hoofdstad was van het grote Romeinse Rijk. Rome wordt ook wel een openluchtmuseum genoemd. We vertellen je alles wat je moet weten voor een citytrip Rome!

Rome is een drukke metropool, wat overal hoorbaar, voelbaar en zichtbaar is. Het is daarom heerlijk om soms even rust op te zoeken, bijvoorbeeld in een van de parken. Het is echter niet overal chaotisch en druk. De ene kant van de stad loopt over van toeristen, terwijl de andere kant van de stad rustige straten en pleinen kent. Hier vind je het echte Rome.

Waar je natuurlijk niet omheen kunt is het Colosseum, één van de belangrijkste overblijfselen van het Romeinse Rijk dat gebouwd werd in de 1e eeuw van de jaartelling. Laat ons een skip-the-line ticket voor je scoren (geloof ons, die heb je nodig), zodat je niet hoeft te wachten om dit prachtige bouwwerk te bezoeken. Ook een hele ervaring is ministaat Vaticaanstad, het hart van de katholieke kerk. De Sint-Pietersbasiliek is één van de belangrijkste ter wereld en was jarenlang ook de grootste. Op het Sint-Pietersplein luisteren gelovigen naar de dagelijkse toespraken van de Paus.

Ook een imposant bouwwerk is Castel Sant’Angelo, ofwel Engelenburcht. In combinatie met de Engelenbrug nóg mooier. Vanaf de bovenste terrassen van de Castel Sant’Angelo heb je een waanzinnig uitzicht op de stad. Win-win dus!

HET
COLOSSEUM

VATICAAN-
STAD

Ben je dol op leuke wijkjes? Ga dan zeker naar Trastevere en Monti. Hier vind je overal straatjes en pleintjes met leuke winkels en terrasjes. Vooral ’s avonds is het er erg sfeervol en heb je niet het gevoel dat je in een grote stad bent.

Rome heeft vele karakteristieke pleinen met elk hun eigen charme. Neem bijvoorbeeld Piazza Navona of Piazza di Spagna, het plein van de Spaanse Trappen. Voor wat meer geluk in je leven moet je naar de Trevifontein aan het Piazza di Trevi. Of nou ja, geluk.. Wanneer je je rug naar de fontein keert, je ogen sluit, aan Rome denkt en met je rechterhand een muntje over je linkerschouder in het water gooit, zul je ooit terugkeren naar Rome. Wanneer je dit doet met twee muntjes, ontmoet je de liefde in de ‘Eeuwige Stad’ en met drie muntjes zul je trouwen of juist scheiden (risky business dus).

Het best bewaarde gebouw van Rome is het Pantheon, een rooms-katholieke kerk. Het Pantheon is te vinden achter het altijd drukke Piazza della Rotonda. Je vindt er ook een fontein, namelijk de Pantheonfontein.

FONTANA
DI TREVI

SINT
PIETER

citytrip rome

Citytrip Rome

Je team verrassen met een citytrip Rome? Wij helpen je graag!