Deze Italiaanse stad is één van de meest bezochte steden in de wereld. Niet voor niets, want het heeft veel historische bezienswaardigheden die nog stammen uit de tijd dat Rome de hoofdstad was van het grote Romeinse Rijk. We vertellen je alles wat je moet weten voor een citytrip Rome!

Rome is een drukke metropool, wat overal hoorbaar, voelbaar en zichtbaar is. Het is daarom ook heerlijk om soms even rust op te zoeken, bijvoorbeeld in een van de parken. Het is echter niet overal chaotisch en druk. De ene kant van de stad loopt over van toeristen, terwijl de andere kant van de stad rustige straten en pleinen kent. Hier vind je het echte Rome.

Waar je natuurlijk niet omheen kunt is het Colosseum, één van de belangrijkste overblijfselen van het Romeinse Rijk dat gebouwd werd in de 1e eeuw van de jaartelling. Laat ons een skip-the-line ticket voor je scoren, zodat je niet hoeft te wachten om dit prachtige bouwwerk te bezoeken. Wat je zeker niet mag overslaan is de ministaat Vaticaanstad, ook wel het hart van de katholieke kerk. De Sint-Pietersbasiliek is één van de belangrijkste ter wereld en was jarenlang ook de grootste. Op het Sint-Pietersplein komen gelovigen luisteren naar de dagelijkse toespraken van de Paus.

Ook een imposant bouwwerk is Castel Sant’Angelo, ofwel Engelenburcht. In combinatie met de Engelenbrug nóg mooier. Vanaf de bovenste terrassen van de Castel Sant’Angelo heb je een waanzinnig uitzicht op de stad. Win-win dus!

HET
COLOSSEUM

VATICAAN-
STAD

Een gezellige wijk is Trastevere. Hier vind je overal straatjes en pleintjes met leuke winkels, terrassen. Vooral ’s avonds is het er erg sfeervol en heb je niet het gevoel dat je in een grote stad bent.

Rome heeft nog veel meer karakteristieke pleinen die elk hun eigen charme hebben. Neem bijvoorbeeld Piazza Navona of Piazza di Spagna, het plein van de Spaanse Trappen. Voor wat meer geluk in je leven moet je naar de Trevifontein aan het Piazza di Trevi. Of nou ja, geluk.. Wanneer je je rug naar de fontein keert, je ogen sluit, aan Rome denkt en met je rechterhand een muntje over je linkerschouder in het water gooit, zul je ooit terugkeren naar Rome. Wanneer je dit doet met twee muntjes, ontmoet je de liefde in de ‘Eeuwige Stad’ en met drie muntjes zul je trouwen of juist scheiden.

Het best bewaarde gebouw van Rome is het Pantheon, een rooms-katholieke kerk. Het Pantheon is te vinden achter het altijd drukke Piazza della Rotonda en je vindt er ook een fontein, namelijk de Pantheonfontein.

FONTANA
DI TREVI

SINT
PIETER

citytrip rome

Citytrip Rome

Je team verrassen met een citytrip Rome? Wij helpen je graag!