De Italiaanse stad met twee gezichten: aan de ene kant stijlvol met veel barok en aan de andere kant wat rauwe randjes en veel street art. Verdwaal in een van de indrukwekkende musea, wandel over de gezellige pleintjes of kijk je ogen uit in een kleurrijke studentenbuurt.

Je reist met het vliegtuig in zo’n 2 uurtjes naar Bologna, vaak tegen een aantrekkelijke ticketprijs. Om de stad goed te verkennen huur je het beste een fiets wat je al kunt doen voor 5 euro. Om echt alle onmisbare bezienswaardigheden van de stad te zien is het leuk om deel te nemen aan een fietstocht. De gids neemt je mee langs bijzondere torens, de fontein van Neptunus en de geheimste waterwegen. Ook geeft hij tips over de beste plekjes om een hapje te eten. Als je niet zo’n fietser bent, is het ook geweldig om een Vespa te huren voor een paar uurtjes om door de natuur te touren. Je hebt hier wel een geldig Nederlands rijbewijs voor nodig, dus vergeet deze niet mee te nemen!

WANDEL DOOR
DE STRATEN

bologna

Street art en Bologna gaan hand in hand. Veel mensen gebruiken graffiti om uiting te geven aan hun meningen. Om alle bijzondere street art werken te zien kun je deelnemen aan een fietstocht die in het teken staat van deze werken en je meeneemt door de wijken buiten het centrum.

Ga je er toch voor om zonder gids te stad te verkennen, mag je een aantal bezienswaardigheden zeker niet missen. De Basilica di San Petronio op de Piazza Maggiore is de op 5 na grootste basiliek van de wereld. Hij is nog niet helemaal af, wat het juist erg bijzonder maakt. Iets buiten het centrum vind je de Basiliek van San Luca, waar je naar binnen kunt om de Heilige Maagd te bewonderen.

GENIET VAN DE
ARCHITECTUUR

Een echte must om te zien in Bologna is de Santo Stefano kerk. Deze kerk is eigenlijk 7 kerken bij elkaar, verbonden door als het ware een labyrinth van gangen, kerken, binnentuinen en kapellen. Het mooie aan deze kerken is dat je je door verschillende architectuurstijlen waant. Benieuwd naar de geschiedenis van de stad? Het Museum of History of Bologna leidt je op een interactieve manier door de geschiedenis van Bologna. Je vindt het museum in het Palazzo Pepoli Vecchio. Vergeet trouwens niet een audioguide te bemachtigen bij binnenkomst, aangezien de bordjes in het museum allemaal in het Italiaans zijn!

In Bologna kun je heerlijk eten! Op de Mercato Delle Erbe vindt je de lekkerste groenten, fruit, paddenstoelen en kruiden en aan de zijkant van de markt vind je restaurantjes waar met marktproducten gekookt wordt. Lekker borrelen? Dat doe je bij Fabrik, waar je heerlijk buiten kunt zitten met een verrukkelijk plankje brood.

Terug naar het overzicht