Je zult niet wenen in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. De stad beschikt over een fijn klimaat in de zomermaanden, culturele bezienswaardigheden waar je mond van openvalt en heeft een bijzondere muzikale geschiedenis, denk aan Beethoven en Mozart. Daarnaast staat Wenen in de top 3 van Europese zakelijke reisbestemmingen. Ook voor een zakenreis kun je hier dus goed terecht!

Binnen iets meer dan een uur bevind je je al in deze mooie en niet te vergeten, diverse stad. Wat moet je er allemaal echt doen? Zeker een ritje met de tram rond de Ringstrasse rijden. Deze straat is al ruim 150 jaar oud en omgeven door een aantal imposante gebouwen die de moeite waard zijn. Het ritje duurt zo’n 30 minuten en neemt je ook mee langs onder andere mooie parken, het parlement, het stadhuis en de Staatsopera. Over de Staatsopera gesproken, in dit prachtige pand moet je zeker geweest zijn. Het mooiste nog tijdens een concert, welke 300 dagen per jaar worden gegeven.

WANDEL OVER
DE VELE PLEINEN

Ongeveer net zo befaamd zijn de koffiehuizen die ook gevestigd zijn in de meest bijzondere panden waarvan sommigen op de Werelderfgoedlijst staan. Lekker bij de koffie is een lokale delicatesse, zoals een Sachertorte of Apfelstrudel. Om de energie van die delicatessen te verbruiken, zul je de Stephansdom moeten beklimmen. Deze gothische kathedraal steekt met haar 136 meter boven Wenen uit. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat je bovenaan een adembenemend uitzicht over de stad hebt.

BEWONDER HET
HUNDERTWASSERHAUS

BEZOEK DE
IMPOSANTE KERKEN

Raak je niet uitgekeken op kleurrijke huizen? Het Hundertwasserhaus beschikt over kleurrijke gevels en is daarmee een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Wenen. Zowel het huis als de ramen en deuren staan allemaal scheef, wat een bepaalde charme met zich meebrengt. Je kunt er helaas niet naar binnen, maar wel de dichtbijgelegen tentoonstelling in het Kunst Haus Wien bezoeken.

De mooiste manier om de stad te zien is door te cruisen over de Donau. Kies hierbij bijvoorbeeld voor een dagcruise door Wachau Valley onder het genot van een lekkere koffie of een van de Oostenrijkse witbieren. De cruise neemt je mee langs mooie kastelen en pittoreske dorpjes waaromheen wijngaarden gelegen zijn. Vergeet ’s avonds dan ook niet te genieten van een lokaal wijntje!

Terug naar het overzicht