Valencia is na Madrid en Barcelona de derde grootste stad van Spanje! Het telt ruim achthonderdduizend inwoners en ligt aan de Spaanse oostkust. Een enorm populaire bestemming aan het worden en dat heeft ze onder andere te danken aan haar bezienswaardigheden, het oude centrum, historische gebouwen en musea. Daarnaast is het een heerlijke bestemming om van de zon, het strand en het geweldige eten te genieten. 

Let’s go to the beach

Bezoek de stadsstranden van Valencia; er is genoeg keus! Zelfs in de maanden waarin wij alweer met een dekentje op de bank kruipen, kan het in Valencia nog zeer aangenaam zijn. Wil je veel te weten komen over Valencia en ook verwonderd raken van de vele bezienswaardigheden die zij te bieden heeft? Maak dan een fietstocht door de stad onder begeleiding van een Nederlandse gids en fiets onder andere langs de Ciutat de las Arts i les Ciències. Dit complex ligt gek genoeg niet in het historische centrum van de stad, maar in het park Jardin del Turia, waar de Turia rivier stroomde.

Dit is met stip dé nummer 1 bezienswaardigheid van Valencia door het beroemde operagebouw, het wetenschapsmuseum en het grootste aquariumcomplex van Europa. Een prachtige plek en dus grote kans dat je het al (meer dan) eens op Instagram voorbij hebt zien komen.

Het historisch centrum van Valencia

Het historisch centrum van Valencia is groot genoeg om je ogen uit te kijken. Ga mee 2000 jaar terug in de tijd tijdens een bezoek aan de kathedraal Onja de la Seda, of bezoek de Mercado Central. Dit is, je raadt het wellicht al, een grote overdekte markt. Met haar ruim 900 kraampjes is deze markt een van de grootste van Europa. Hou je van winkelen? Ook dan is Valencia bij uitstek de perfecte plek. Naast alle cultuur is Valencia een stad om winkelend van te genieten en dit doe je dan ook het beste in het historische centrum.

ONTDEK
HET OUDE CENTRUM

Paella por favor

Wil je optimaal genieten van al het moois dat Valencia te bieden heeft? Zorg dan dat je zeker een keer paella bestelt wanneer je uit eten bent (met een lekkere sangria). Paella is een pangerecht dat haar oorsprong vindt in, je raadt het niet: Valencia! De allereerste paella werd bereid in het natuurpark Albufera, wat zich op slechts 10 kilometer van de stad bevindt. Maak een wandeling of boottocht en geniet van de dromerige avondschemering nadat je de de Valenciaanse gastronomie hebt geproeft! Op een betere plek ga je het niet vinden.

BEZOEK
HET PRACHTIGE PARK

WANDEL LANGS DE
KLEURRIJKE STRAATJES

valencia