Je raadt het niet, maar Porto is een stad in het fijne Portugal! De stad bestaat uit als het ware op elkaar gestapelde barokke kerkjes, indrukwekkende gebouwen en smalle huisjes. Het is er bruisend, kleurrijk en bovenal gezellig. En surprise surprise: er is enorm veel lekkere Port.

Er is veel te zien in Porto, bijvoorbeeld het Bolsa Paleis dat ooit werd gebruikt als de Beurs van Porto en nog steeds een commerciële functie heeft. Het is echter alleen te bezoeken in combinatie met een tour, waarbij je verhalen hoort over het gebouw. Hierna kun je lekker een drankje doen in de bar!

De kerk Sé de Porto zie je al van grote afstand liggen en zowel een bezoek aan de kerk als het naastgelegen klooster is een must. Vanaf het plein voor de kerk en vanaf de bovenste verdieping van het klooster heb je een mooi uitzicht over de stad. Aan mooie uitzichten is er sowieso geen gebrek. Beklim ook de Torre dos Clérigos, vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over Porto. Sla zeker de kerk hier ook niet over, het interieur is prachtig.

MET DE TRAM
DOOR PORTO

BEWONDER DE
KLEURRIJKE GEBOUWEN

We houden allemaal van eten, toch? Ga daarom naar de Mercado Bolhao en verdwaal even tussen al het lekkers wat er te halen en te proeven valt. Op vrijdag en zaterdag hebben ze de heerlijkste verse vis en drink je er lokale wijnen en niet te vergeten Port!

Porto kent veel mooie, Middeleeuwse gebouwen, zowel binnen als buiten het centrum. Net erbuiten vind je Casa de Música dat is ontworpen door Nederlands architect Rem Koolhaas. Als je geluk hebt en je ten tijde van een concert in Porto bent, kun je deze bijwonen. Zo niet, is er ook 3 keer per dag een Engelstalige tour door het gebouw. Ga ook naar Caso do Infante, hier werd naar verluid Hendrik de Zeevaarder geboren. Nu is er een tentoonstelling van Romeinse resten die een aantal jaar geleden gevonden zijn onder de fundering van het gebouw.

Benieuwd naar de Port van Porto? In Vila Nova de Gaia, wat zich bevindt aan de overkant van de rivier, kun je bij verschillende porthuizen terecht voor een rondleiding en proeverijen. Het allermooiste is een wijnproeverij in de Douro Vallei. Je wordt ’s ochtends al opgehaald en daarna ga je varen over de Douro of wijn proeven bij verschillende wijnhuizen. Niet in de gelegenheid om een wijnproeverij te doen, maar wel wijn mee naar huis nemen? Daarvoor ga je naar Vinologia, een drie verdiepingen tellende winkel met de meest indrukwekkende wijnen. Je kunt hier ook eerst proeven voor je koopt!