Madrid is de hoofdstad van Spanje. Deze centraal op het Iberisch schiereiland gelegen stad behoort tot de grootste steden van Europa. In totaal wonen er ruim drie miljoen mensen in de stad en meer dan zes miljoen mensen in de metropool.

Vanwege het historische karakter, de vele culturele evenementen en de zeer aangename sfeer behoort Madrid tot de topbestemmingen binnen Spanje. Bij een bezoek aan Madrid wordt je getrakteerd op een schone, veilige en aangename stad waar de soms kille en zakelijke sfeer op heel veel plekken afgewisseld wordt met heerlijke pleinen, straten en plekjes. Wie Madrid eenmaal bezocht heeft zal ongetwijfeld zijn of haar hart verliezen aan deze Koninklijke stad.

Het leuke aan Madrid is dat je de locals overal tegenkomt waar jij als bezoeker ook komt. Op zondagochtend zijn ze en masse te vinden op de grote openluchtmarkt El Rastro, genietend van de zon in het Parc del Retiro en eten ’s avonds naast je in één van de tapasbars aan de Calle Cava Baja. Spreek je anderhalf woord Spaans, dan heb je in Madrid in een mum van tijd vrienden en ga je een geweldige tijd tegemoet. Bovendien kun je op diverse leuke manieren kennismaken met de locals. Ga bijvoorbeeld op een tour met een gids die je alle delen van de stad laat zien die je zelf misschien niet zou ontdekken.

WAAN JE OVER DE
VELE PLEINEN

madrid

EEN STAD VOL
PRACHTIGE GEBOUWEN

Een van de meest bekende is het centraal gelegen Plaza de Mayor, maar vergeet zeker niet een stop te maken voor een lunch op de wat kleinere en onbekendere pleintjes. Soms kom je hier interessante kunst- en graffitiwerken tegen op bijvoorbeeld de muren van huizen. Stop tijdens je wandeling ook bij een van de vele lokale groente- en fruitboeren of bij een klein koffiebarretje. De warmte die de Spanjaarden je geven is misschien nog wel fijner dan de Spaanse sol. Vanaf Plaza de Mayor loop je in zuidelijke richting naar de wijk La Latina. Op zondag vind je hier de grootste vlooienmarkt van Europa, El Rastro. Het is ietwat toeristisch, maar het blijft indrukwekkend om zó veel kraampjes bij elkaar te zien. En als je goed zoekt kom je tussen de toeristische t-shirts en petten zeker een unieke vondst tegen. Daarnaast is La Latina ook het podium voor energieke dansgroepen, uitzinnige kunstenaars en verrassend goede muzikanten.

Voor een drankje op het tofste dakterras van Madrid ga je naar Circulo de Bellas Artes. In het gebouw worden lezingen gegeven, arthouse films gedraaid en tentoonstellingen gehouden. Voor creativiteit én een uitzicht over de stad ga je dus hier heen!

Spanje’s trots betreft kunst is natuurlijk de “Guernica” van Picasso. Op dit gigantische schilderij gebeurt zoveel dat je bijna naar een film kijkt. Het vertelt het tragische verhaal van de Spaanse burgeroorlog en heeft velen ontroerd. Dit schilderij en vele andere vind je in het museum Reina Sofia. Het meest bekende museum blijft toch wel het Prado, het museum zelf bevat tot vandaag de grootste en meest waardevolle Spaanse kunstcollectie ter wereld, van de 15de tot de 19de eeuw. Het is echte ‘Koningskunst’: kunst die vanaf de 16e eeuw door de Spaanse koningen is verzameld. Kunst recht uit de Koninklijke Paleizen dus!

LOOP BINNEN IN EEN
AUTHENTIEKE BAR

KLEURRIJKE
HUIZEN

Terug naar het overzicht