Jordanië is prachtig als geheel, we kunnen daar dus niet slechts een stad van uitkiezen. Deze bestemming is steeds meer opkomend en dat is niet gek als je het ons vraagt! Dit land, gelegen in het Midden-Oosten en aan de Dode Zee, heeft enorm veel te bieden wat je nergens anders zult tegenkomen.

Ga terug naar de Romeinse tijd tijdens een bezoek aan de stad Jerash. In dit Romeinse imperium is de schoonheid van de nagelaten sporen te bewonderen.

Beklim de Mount Nebo en geniet daar van het adembenemende uitzicht. Dit is tevens de plek waar Mozes de laatste momenten heeft doorgebracht en draagt ook wel de naam ‘Holy Land’. Mount Nebo is sindsdien een bedevaartsplek voor Christenen uit Jeruzalem en er is ook een kleine kerk gebouwd ter nagedachtenis aan het leven van Mozes. In de buurt van Mount Nebo vind je Madaba, de stad van de mozaïek. In Madaba staat onder andere de Grieks-Orthodoxe kerk die de 6e-eeuwse kaart van het Heilige Land huisvest en kun je een bezoek brengen aan het archeologische park om in het verleden van de stad te duiken.

BEZOEK
MOUNT NEBO

BEWONDER
PETRA

Op de fiets ontdek je het allerbeste de route naar Mukawir, de plek waar Johannes de Doper is onthoofd. Deze tocht begint op de Kings Highway, een van de oudste handelsroutes ter wereld. Een smalle, heuvelachtige weg leidt je naar het westen, richting het paleis van koning Herodes. Op weg naar Mukawir bewonder je veel ruïnes en mozaïek.

Over Petra is heel veel geschreven, maar je moet het zelf beleven om het te geloven. Onder leiding van een tour guide start een prachtige reis door de tijd. Als je de drempel overstapt, openen de poorten naar één van ’s werelds beroemde wonderen: de oude rode rozenstad van Petra. Volgens de mythes is het ontstaan uit magie en vertelt elke rode rozensteen een droom.

Vertrek vanuit Petra met een jeep over de spectaculaire woestijnlandschappen richting Wadi Rum. Tijdens deze rit ontdek je alle overblijfselen van menselijke activiteit gedurende duizenden jaren. Alle overgebleven sporen zijn terug te zien in verschillende pictogrammen, teksten, inscripties en rotstekeningen. Aangekomen in Wadi Rum móét je de zonsondergang bekijken en vervolgens overnachten in een traditioneel tentenkamp! De tenten in deze kampen zijn veelal met geweven haar van zwarte geiten gemaakt door Bedoeïenen.  Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en in de winter worden de tenten verwarmd met kampvuren.

Een nacht in het tentenkamp sluit je het beste af met een ballonvaart bij zonsopgang. Je moet er wel vroeg voor uit bed, maar dat is deze magische ervaring dubbel en dwars waard. Eén van de meest bijzondere landschappen van de wereld is de Dode Zee. Deze zee is tevens de rijkste bron van natuurlijk zout en mineralen en verbergt wonderlijke schatten die in de afgelopen duizenden jaren zijn opgehoopt.

Terug naar het overzicht

DE DODE
ZEE