De magische stad van de vele gezichten met de meest bijzondere skyline die je ooit zult zien. Op maar 4 uurtjes vliegen waan je je in een mengelmoes van cultuur, heerlijk eten en een shopping walhalla. Overnacht in het historische centrum van Istanbul en bezoek de leukste winkeltjes.

De skyline

Kenmerkend aan de stad is de skyline zoals je die niet snel zal zien. Deze bestaat uit enorm veel moskeeën, waarvan de silhouetten bij zonsondergang prachtig afsteken tegen de roodkleurige lucht. Een extra goed zicht heb je vanaf de grote brug waar je ook veel vissers, kunstenaars en straatverkopers tegen het lijf zal lopen. Voor een uitzicht over de hele stad kun je de Galata toren beklimmen. Hier krijg je een 360 graden uitzicht over de verschillende delen van de stad en rivier de Bosporus.

Sfeer en cultuur

De straatjes in het centrum zijn druk, maar super sfeervol en vol cultuur. Je vindt er vele moskeeën, zoals de Blauwe Moskee. Hierachter bevindt zich een nog bijzonderder bouwwerk, de Hagia Sophia. Dit is een moskee en kathedraal ineen. Ga hier wel vroeg of juist wat later heen, vanwege de drukte overdag. Vanaf Hagia Sophia loop je door naar het Topkapi paleis, waar je heerlijk kunt picknicken of wandelen door de tuinen. Ook hier kun je het beste vroeg of wat later op de dag naartoe gaan.

De Turkse cultuur

De cultuur van de stad is niet alleen terug te vinden in de architectuur, maar ook in het eten en drinken. Ga hiervoor eens naar de kruidenbazaar, wat zich bevindt in een historisch gebouw. Het hele gebeuren vormt samen met de etenswaren die er te koop zijn een kleurrijk geheel. Breng daarnaast ook een bezoekje aan één van de theetuinen en geniet van een heerlijk kopje appelthee of een waterpijp.

BEWONDER EEN VAN DE
MOSKEEËN

ISTANBUL EN
HAAR GEBOUWEN

LAAT JE VERLEIDEN
DOOR ALLE ETENSWAREN

RIVIER BOSPORUS
BY NIGHT

Toe aan wat ontspanning?

Even behoefte aan wat rust? Wandel lekker langs de Bosporus, waar je kleine dorpjes vindt met leuke eettentjes. Ga je echt voor pure ontspanning? Bezoek dan een van de vele hammams die de stad rijk is. Let er wel op dat mannen en vrouwen hier gescheiden zijn, maar laat dat geen deal breaker zijn. Kies bij de hammam de Turkse massage, waarbij ze een zak met schuim over je heen spreiden en je hiermee schoon boenen.

Azië in Istanbul

Wil je het Aziatische deel van Istanbul verkennen? Hiervoor neem je een ferry bij de Galatabrug naar Uskidar. Ook kun je er komen met de Marmaray, een onderzeese spoortunnel die dwars onder de Bosporus door gaat. Is het warm ten tijde van je bezoek in Istanbul? Dan kun je ook naar de Prinseneilanden gaan met de ferry, hier is het wat koeler.