Hamburg is een populaire bestemming onder zakelijke reizigers over de hele wereld. De stad staat bekend om het dynamische centrum met banken, veel industrie en media. Hamburg heeft echter veel meer te bieden dan bedrijven en kantoorpanden. 

De oude binnenstad van Hamburg is voor veel toeristen al een bezienswaardigheid an sich. Het zit vol met karakteristieke gebouwen, zoals de St. Michaelis kerk, het belangrijkste barokke kerkgebouw van het noorden van Duitsland. Op de toren van de kerk, op 132 meter, word je beloond met een waanzinnig uitzicht over de stad. Het historische pakhuiscomplex ‘De Speicherstadt’ is ook een bezoek waard. Bezoek ook het pakhuizencomplex ‘Warehouse district’, een complex bestaande uit gotische gebouwen die afkomstig zijn uit de 19e eeuw. Deze gebouwen zijn gerenoveerd tot appartementen, kantoren, restaurants en musea.

BEWONDER
DE MOOIE GEBOUWEN

Voor fashionliefhebbers is Hamburg een droom. Je vindt er leuke boetiekjes, grote modeketens en ook exclusievere winkels. De grote warenhuizen, zoals H&M, vind je vooral in de binnenstad en voor designerwinkels moet je in de Neuer Wall zijn. Op zoek naar hippe boetiekjes? Hiervoor moet je in St. Pauli naar de Marktstrasse.

EEN VAN DE GROOTSTE
HAVENS VAN EUROPA

HET PAKHUIZENCOMPLEX
SPEICHERSTADT

Voor wat cultuur snuiven ben je in Hamburg ook aan het goede adres. Met een keuze uit meer dan 50 musea kun je je in deze stad laten overspoelen met informatie en beleving. Ga bijvoorbeeld naar het Bucerius Kunst Forum om een van de bijzondere voorstellingen bij te wonen of bezoek Miniaturwonderland, waar je een wereld van modelspoorwegen vindt. Even toe aan wat rust? Wandel langs het Alstermeer, die verdeeld is in de Binnenalster en de grote Außenalster. Het heeft een omtrek van 7,5 kilometer en geeft een unieke rust en ruimte aan de stad.

NEEM DE
METRO

Zin in een gezellig avondje uit? Ga naar de Schanzenstrasse, dit is dé hotspot met gezellige cafés en bars voor een lekkere cocktail of goede whisky. Ook het hippe Schanzenviertel is een perfecte wijk om te borrelen.

Voor een avondje doorhalen zou je naar de Reeperbahn moeten gaan, de grootste uitgaansbuurt van de stad. Drink een biertje bij Braugasthuis Altes Mädchen, waar zo’n 60 soorten bier op de kaart staan. Een heerlijke hamburger scoor je bij Bullerei, het restaurant van Duitse tv-kok Tim Melzer. Sluit je bezoek af in de skyline bar van het Empire Riverside Hotel, dat een prachtig panoramisch uitzicht over de haven biedt. Bestel hier een basil smash: een mix van gin, suiker, citroen en basilicum.

Zoals je hebt gelezen is Hamburg veel meer dan een zakenstad met bedrijven. Perfect voor een leuke jubileumreis of incentive met je collega’s!