Deze heerlijke stad in het westen van België heeft een welverdiend plekje op de werelderfgoedlijst van UNESCO, die ze te danken heeft aan haar historisch centrum. Je vindt er verschillende bezienswaardigheden en geniet van een heerlijke sfeer!

Brugge is zo’n 2 uurtjes rijden vanuit het midden van Nederland en redelijk gemakkelijk te bereiken met de auto. In het historisch centrum rijden weinig auto’s en is er weinig parkeerruimte op straat, dus het is handig om je auto te parkeren in één van de parkeergarages. Voor 17,50 kun je er de hele dag staan! Het is geen heel grote stad, dus eigenlijk kun je prima alles lopend doen. Alleen al het lopen door de straatjes is erg leuk en kan ook heel lekker zijn. Je vindt er namelijk om de haverklap chocolaterieën en andere lekkernijen. Weet dan de verleiding maar eens te weerstaan..

Op de Grote Markt vind je het belfort van Brugge, ook wel de Halletoren genoemd. Deze naam is te danken aan het voormalige belfort dat bestond uit een aantal hallen die dienden als markt voor wol- en lakenhandel. De toren had een administratieve functie met een schatkamer en het archief van de stadsrekeningen. Voor een mooi uitzicht over de stad kun je, tegen betaling, het belfort beklimmen.

Ook de Onze-Lieve-Vrouwekerk is een trekpleister onder toeristen. Dit gebouw is één van de hoogste gebouwen in België en tevens het op één na hoogste bakstenen gebouw in de wereld. Het meest gefotografeerde plekje van Brugge? Dat is de Rozenhoedkaai, een prachtige Brugse gracht. Met mooi weer varen er veel toeristenbootjes door deze grachten. Duidelijk een populaire activiteit, want er staat hiervoor vrijwel altijd een rij. Gelukkig hebben de bootjes flinke capaciteit, dus gaat de rij best vlot.

De rozen-
hoedkaai

oude markt
plein

shopping
time

charmante
hotels

Voor shopfanaten heeft Brugge ook voor elk wat wils. Je vindt er de grote ketens zoals Zara en H&M, maar ook wat leuke ketens die we in Nederland niet kennen.

Het klimaat in België is vergelijkbaar met dat van Nederland, dus in Brugge zal de temperatuur altijd rond hetzelfde liggen als in Nederland. Het strand is een halfuurtje rijden vanaf Brugge. Je hebt dan keuze uit verschillende stranden, bijvoorbeeld het strand van Knokke-Heist of Oostende. Knokke is bijvoorbeeld een wat meer high-class plaatsje in België, goed terug te zien aan de prachtige huizen die daar staan.

Al met al is Brugge een stad die je echt zelf moet beleven, zeker als je van gezelligheid houdt. De stad is elke dag bruisend en levendig, wat het met mooi weer nog aantrekkelijker maakt!