De nog niet te toeristische, Servische hoofdstad zit vol met contrasten door de mix van Oosterse en Westerse invloeden, die te danken is aan de centrale ligging. De stad is geschikt voor zowel cultuurliefhebbers als architectuurliefhebbers en ook shopfanaten zullen op hun plek zijn in het winkelwalhalla.

Het kloppende culturele hart is te vinden in de wijk Savamala. Je vindt hier een mix van industrieel, street art en gezellige cafés. Hier kun je terecht voor exposities van moderne kunst die huishouden in voormalig vervallen pakhuizen. Een leuk adresje hier is KC Grad, een soort cultureel centrum waar je terecht kunt voor drankjes, live muziek en exposities.

De hotspot van de stad is echter de wijk Skadarlija dat ook wel te vergelijken valt met het Montmartre in Parijs door het kunstenaarskarakter en de vele restaurantjes en live muziek in de avond.

De St. Sava Kathedraal is erg indrukwekkend en een bezoekje hieraan mag je eigenlijk niet missen. Om een duik te nemen in de geschiedenis kun je terecht bij het mausoleum van Tito of Kalemegdan Citadel, waar je alles leert over de 2000 jaar oude geschiedenis van Belgrado. Ook heb je er een geweldig uitzicht over de stad en zie je de Sava en de Donau samenkomen.

DE ST. SAVA
KATHEDRAAL

BEWONDER ALLE
STREET ART

Winkelen is waanzinnig in Belgrado. Niet alleen het winkelaanbod is enorm groot, de prijzen liggen ook lager dan in Nederland. Je vindt er bekende modehuizen, maar ook concept stores waar Servische modeontwerpers hun ontwerpen aan de man brengen. Voor een lekker koffietje kun je natuurlijk ook in de winkelcentra terecht! Veel bezienswaardigheden zijn met de voet te bereiken, maar het is ook leuk om door de stad te fietsen onder begeleiding van een gids of gewoon lekker op eigen houtje.

Je kunt je ook rond laten rijden door de tram die vrijwel overal langsrijdt. Wanneer het tijd is om te eten is het leuk om Manufaktura op te zoeken. Dit restaurant heeft allemaal rode paraplu’s als overkapping wat er heel uniek uitziet.

Belgrado is bruisend als het gaat om uitgaan. Je vindt een verscheidenheid aan clubs en cafés zowel in het centrum als langs de oever van de Donau en de Sava.

RIJD DE STAD
TEGEMOET

MAAK EEN CRUISE
OVER DE RIVIEREN