Adem de hedendaagse sfeer in tijdens een bezoek aan de centrale markt, wandel door de historische wijk Plaka of bezoek één van de ruïnes. De hedendaagse cultuur van deze metropool bestaat uit de oudheid en de moderne tijd, een prachtige combinatie. Je vindt het allemaal in Athene, Griekenland!

Tijdens een bezoek aan Athene kun je bijna niet om een bezoek aan de Akropolis heen. Akropolis betekent ‘hoogste punt van de stad’ en dat is niet voor niets. Dit 156 meter hoge monument werd 4000 jaar geleden al bewoond en op de top bevinden zich een aantal tempels, ter nagedachtenis aan de godin Athene.

Het is leuk om de Akropolis te bezoeken onder leiding van een gids, maar nog leuker is het om dit te doen met virtual reality brillen, die je laten zien hoe de Akropolis er 4000 jaar geleden uit heeft gezien, terwijl je er recht voor staat.

Aan de voet van de Akropolis vind je de historische wijk Pláka. De straatjes en steegjes voeren je langs huisjes die dateren uit de Byzantijnse en Ottomaanse tijden. Het echte Griekenland ontdek je in de Varvakios markthallen. Elke dag, behalve zondag, worden hier allerlei lekkernijen en streekproducten verkocht en je vindt er vooral veel vis.

STREET ART
WIJKEN

DE
AKROPOLIS

Wat je misschien niet verwacht, is dat Athene wijken kent waarvan de muren vol staan met de prachtigste street art. Graffiti is niet toegestaan, maar toch worden de kunstwerken niet verwijderd. De mooie werken ontdek je in de wijken Metaxourgeio, Psyrri en Exarchia.

Het ultieme hoogtepunt van de stad vind je op de top van de Mount Lycabettus, op 277 meter hoogte. De top is te voet of met een kabeltreintje te bereiken. Bovenop heb je een verbluffend uitzicht over Athene, vooral bij zonsondergang!

De tempel van de Olympische Zeus is ook te vinden in Athene en draagt de naam Olympeion. Het bouwen ervan duurde wel 600 jaar! Zou het komen door de 100 enorme marmeren zuilen die het ooit had? Er zijn er nog maar 15 van over, maar deze geven een goed beeld van hoe het eruit gezien zou hebben.

Meer Athene Griekenland tips? Je leest ze hier!