Een wel héél populaire bestemming: Londen! Nadat we voor Agium een reisje naar Londen hebben mogen verzorgen en vervolgens de selectie van Velo naar Londen is vertrokken voor een trainingsweekend, vonden we het zelf ook wel eens tijd om deze stad met zijn allen te beleven. So there we went: off to London!

Ready for take off?
Op zaterdagochtend 6 april gingen we erg vroeg uit de veren. Om 7:05 uur vertrok namelijk onze vlucht met British Airways richting London City Airport. Met auto’s vertrokken we richting de luchthaven om daar met z’n allen te verzamelen. Mark deelde daar aan iedereen een Oyster Card en lekkere notenrepen voor onderweg uit. Nadat iedereen ingecheckt was, was het toch wel even tijd voor een ontbijtje. Bakkie koffie en een croissant en hop, het vliegtuig in. In het vliegtuig waren we blij verrast: relatief veel beenruimte voor een relatief klein toestel. Yay for BA! Ook werden we blij gemaakt met een champagne breakfast. Deze hebben we echter voor een later moment bewaard. Om 07:00 lokale tijd landden we op London City Airport en na een douanecheck konden we snel verder en dat moesten we ook wel. Om 09:00 stond er namelijk een fietstour op de planning! Eerst nog even de koffers veilig stellen bij het Central Park Hotel om vervolgens richting de start van de fietstour te lopen.

Let’s cycle
We fietsten door Kensington Gardens, Hyde Park, langs de Marble Arch, het Buckingham Palace en weer terug richting de start. Vanuit daar vervolgden we onze weg naar de lunch spot: Bill’s. Hier genoten we van een 3-gangen menu om de energievoorraden weer aan te vullen. Vervolgens was iedereen vrij om de middag naar eigen wens in te vullen. Een aantal dames deden dit in de kleurrijke straatjes van Notting Hill en anderen wandelden door Kensington Gardens.

Shake it, baby
Na even opfrissen verzamelden we om 16:00 in de lobby van het hotel om met zijn allen naar de avondactiviteit te wandelen: een cocktailworkshop! In teams van 5 gingen we aan de slag om de cocktails van onze host ook te maken. Zij liet ons eerst alle stappen zien, waarna wij zelf aan de slag gingen. Na de laatste cocktail stond er nog een cocktail in de vorm van een spel op het programma: een eigen creatie met de beste als winnende. Niet alleen de smaak was hierbij van belang, maar ook de presentatie. Iedereen haalde dus alles uit de kast om een perfecte cocktail te fabriceren.

Voetjes van de vloer.. of toch niet
Van al dat shaken krijg je toch wel honger, dus op naar The Bike Shed. Een restaurant met een gaaf, industrieel interieur dat in het teken staat van, je raadt het niet: motoren. We genoten allemaal van een burger of iets anders lekkers en natuurlijk van het gezelschap. Na het diner bestond even twijfel: wel of niet naar de club? Uiteindelijk was Jelle de enige die stond te springen om zijn voetjes van de vloer te gooien. We waren tenslotte al vanaf 04:00 ’s morgens up and running en door het tijdsverschil was onze dag een uur langer. Er is een groepje terug naar het hotel gegaan om daar nog een drankje te doen en een andere groep bezocht Piccadilly Circus, ook wel het mini Times Square van Londen. Hier deden we een bezoekje aan de M&M’s store, want daar moet je toch even geweest zijn. Na alle indrukken was het toen wel echt tijd om de oogjes dicht en de snaveltjes toe te doen.

Sundays are for..
Rustig wakker worden en ontbijten in het hotel. Langzaamaan druppelde iedereen, groepje voor groepje, de ontbijtzaal binnen om te genieten van een lekker ontbijtje. Ondertussen was er ook nog een groepje aan het sporten in Hyde Park. Dat is nog eens een verhaal om mee thuis te komen! De sporters namen na het ontbijt even een rustmomentje, terwijl anderen richting Hyde Park liepen om eekhoorntjes te spotten, foto’s te maken van én in bloesembomen om vervolgens nog even souvenirtjes te scoren.

Om 12:00 werd iedereen weer in de lobby van het hotel verwacht voor de high tea, en wel een hele bijzondere. De high tea vond namelijk plaats in een Engelse bus die ons 1,5 uur lang door de stad reed, terwijl we genoten van allerlei lekkernijen én thee. We proostten ten slotte nog op het geweldige weekend met een glaasje champagne en als kers op de taart kregen we de leuke beker waaruit we ons drankje dronken én een doggy bag om de overgebleven taartjes mee te nemen. Lekkerrrr!

Vrije tijd
Na de high tea was er nog even gelegenheid voor wat vrije tijd. Deze werd weer erg divers benut. Een groepje dames stormde naar de Victoria’s Secret om flink inkopen te doen, een ander groepje wilde Londen niet verlaten voor de Tower Bridge gezien te hebben en een ander groepje bewoog zich richting Covent Garden. Om 16:30 verzamelden we op St. Pancras om vervolgens in te checken voor de Eurostar die om 17:19 zou vertrekken. We hadden Business Premier tickets, wat betekent dat we ook toegang hadden tot de Eurostar Lounge. Ondanks dat we nog maar weinig tijd tot vertrek over hadden, hebben we even een kijkje genomen in de lounge. Daarna maakten we aanstalten richting de Eurostar en vertrokken we. Een uitgebreider verslag van onze ervaring met Eurostar Business Premier lees je hier. Na 3,5 uur kwamen we aan op Rotterdam Centraal, waar een touringcar op ons stond te wachten om ons terug te brengen naar Rotterdam Airport, waar alle auto’s nog stonden. Al met al was het een geweldig weekend dat we niet snel meer zullen vergeten! Gelukkig kunnen we nog nagenieten van alle foto’s en deze mini aftermovie van de trip. Geniet je met ons mee?