Londen, misschien wel de meest bezochte en geliefde citytrip bestemming. De Britse stad, bekend van onder andere de Big Ben en de London Eye, straalt in elk seizoen. Wij vertellen je wat je allemaal in Londen kunt doen!

Big Ben (tegenwoordig Elizabeth Tower)

We noemden hem al: de Big Ben. Deze iconische klokkentoren torent letterlijk boven de stad uit, dus je kunt er eigenlijk niet omheen. Wist je dat de Big Ben één van de zwaarste klokken ter wereld heeft? Ieder vol uur hoor je de klok slaan als je door Londen loopt.

London Eye

Nog een attractie die ver boven de stad uitsteekt is de London Eye: één van de beroemdste reuzenraden ter wereld. Het rad is wel 135 meter hoog, weegt zo’n 1.700 ton en heeft 32 gesloten ‘bakjes’. Binnen 30 minuten heb je een rondje in het rad gedraaid en de hele stad van boven gezien. Must-do als je het ons vraagt!

Wisseling van de wacht bij Buckingham Palace

Iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag om stipt 11:00 vindt de wisseling van de wacht plaats bij Buckingham Palace. De wisseling duurt zo’n 45 minuten en is een heuse show! Wees dus op tijd voor een front row plekje.

wat te doen in londen

Wandelen door Hyde Park of Regent’s Park

Ontsnap even aan de drukte van de stad door een heerlijke wandeling te maken door één van de parken die Londen rijk is: Hyde Park of Regent’s Park.

Notting Hill

Die gekleurde huisjes die je vast wel eens op Instagram voorbij hebt zien komen? Dat is zonder twijfel Notting Hill. Deze wijk staat vol met huizen in allerlei prachtige pastelkleuren. Instagrammers: eat your heart out!

Winkelen

Ben jij een echte shopaholic? Trek dan maar een paar dagen uit voor Londen én neem een extra koffer mee. Of shop ‘m gewoon in Londen. De bekendste winkelstraten zijn Oxford Street en Covent Garden. Je vindt er verschillende bekende winkelketens (denk aan Selfridges, Marks & Spencer), maar ook leuke boetiekjes. Vooral rondom kerst is het een drukte van jewelste in de Londense winkelstraten. Wel heel gezellig!

Harrods

Natuurlijk gaan we niet verder zonder Harrods te benoemen. Dit warenhuis is misschien wel de meest bekende ter wereld. Met maar liefst 7 verdiepingen vol prachtige merken ben je hier wel even zoet. Of je portemonnee er ook gelukkig van wordt? Wij betwijfelen het. Harrods dankt de bekendheid niet alleen maar aan de immense omvang, ook het interieur is opvallend te noemen. De etalages zuigen je als het ware al naar binnen.

Honger gekregen van het shoppen in Harrods? Geen ramp. Het warenhuis heeft maar liefst 19 restaurants

Camden Town

Lekker struinen op de markt? Ga in het weekend naar Camden Town. Daar vind je allerlei marktjes die samen Camden Market vormen.

Portobello Road

Op zaterdagochtend kun je lekker antiek shoppen op de Portobello Road Market bij Notting Hill. Je vindt er echt van alles. Van meubels tot souvenirs tot street food. Dubbel en dwars een bezoekje waard!

Musea

Londen heeft een geweldige geschiedenis. Ontdek het in één van de museu: het British Museum, het Natural History Museum, het Science Museum of Tate Modern.

Tower of London

De Tower of London is een historische plek én tegelijk één van de oudste gebouwen van de stad. Vroeger diende de toren o.a. als kasteel, gevangenis, paleis en werden de kroonjuwelen van de Royal Family er bewaard. Tegenwoordig is het een museum waar je de geschiedenis van de Britse monarchie bewondert.

West End

In West End kun je heerlijk uit eten en borrelen in één van de vele horecagelegenheden. Van pubs tot hippe bars en fancy restaurants. Het is er allemaal. En met allemaal bedoelen we ook echt allemaal. In West End barst het namelijk van de theaters waar je de gaafste musicals bekijkt.

Picadilly Circus

Dit knooppunt wordt ook wel het Times Square van Londen genoemd. Dat heeft het te danken aan de enorme videoschermen. Het is altijd bruisend op het knooppunt, dat verschillende bekende (shopping)straten aan elkaar verbindt.

Hoe reis je naar Londen?

Er zijn verschillende wegen die van Nederland naar Rome leiden.

  • Per boot
    Je kunt met de Stena Line naar Engeland reizen, dit duurt 6,5 tot 9 uur (afhankelijk van of je overdag of ’s nachts vaart). Je vaart dan naar Hull, Dover of Harwich en reist van daaruit verder naar Londen.
  • Met het vliegtuig
    Reizen met het vliegtuig naar Londen duurt maximaal een uurtje, exclusief de wachttijd op de luchthaven natuurlijk. Je arriveert dan wel in Londen, waardoor je snel op je locatie bent!
  • Met de Eurostar
    Sinds een aantal jaar kun je best snel met de trein naar Londen reizen. In zo’n 4 uur reis je van Rotterdam of Amsterdam naar hartje Londen. Er zitten verschillende voordelen aan met de trein naar Londen reizen, lees ze hier.