HET RESORT

De dag voor vertrek moesten we een PCR test doen. Dit verliep allemaal zoals gepland en dus vertrokken wij op 18-06 richting dit prachtige eiland. Na een goede vlucht en transfer kwamen bij aan bij ons verblijf in L’ea Bianca in het noorden van het eiland. Het resort ligt dicht bij plaatsen als Baja Sardinia, Porto Cervo en Cannigione. Bij aankomst kregen we direct een kamer upgrade met een fles bubbels. Dit was niet omdat er iets mis was met de kamer die oorspronkelijk geboekt was, maar als de beschikbaarheid het toe laat dan doen ze dit vaker.  Onze kamer had een prachtig uitzicht over de mediterraanse tuin met het zwembad en de zee. Het personeel is vriendelijk en de directice is zelf regelmatig aanwezig om te vragen hoe het met je gaat.

Sardinia

ONTDEKKEN

Ook bij de receptie van het hotel werken dames die pro-actief ingesteld zijn en dus was het regelen van een scooter snel geregeld. De vrijheid om langs allerlei dorpjes te gaan is voor ons altijd belangrijk. En langs de kust rijden naar Palau is een hele mooie route. Olbia is een stuk verder met de scooter maar ook leuk om een keer te doen.

Verder zijn we ook een dagje wezen varen. Echt een aanrader, Maar niet goedkoop! We zijn langs de eilanden van la Maddalena geweest waar er natuurlijk ook gezommen en gesnorkeld kon worden. De schipper heeft ons later die dag afgezet bij resaurant La Scoghera waar je echt fantastisch goed kan lunchen met uitzicht over de zee waar de meest prachtige boten voor anker gaan.

KOOKLES

Een ander hoogtepunt van de vakantie was toen wij via de ober van ons favoriete restaurant (Cutter, Cannigione) getipt werden om een een kookles te volgen bij een nieuw restaurant(Ulia) wat ook vlakbij ons resort lag. Het restaurant is onderdeel van het Cascioni resort. Dit resort is een pas gerenoveerde boerderij uit 1715 met prachtig uitzicht over de olijfbomen. Het resort heeft een geheel eigen moestuin waar de door Forbes bekroonde chefkok Roberto Sanna de lekkerste gerechten mee maakt voor de gasten. Wij hebben samen met hem gerechten gemaakt die wij zelf uit de tuin hebben geoogst. Onder het genot van een glas wijn natuurlijk. Wij zouden dit kleinschalige resort ook zeker aanraden als verblijfplaats.