Stockholm, de hoofdstad van Zweden, is een prachtige stad die barst van de bezienswaardigheden en activiteiten. Van historische gebouwen tot indrukwekkende musea en parken, er is voor elk wat wils in deze stad. We zetten een aantal leuke hotspots op een rijtje die niet mogen ontbreken op je ‘bezienswaardigheden Stockholm’ lijstje.

Gamla Stan

Gamla Stan, oftewel de oude stad, is het historische hart van Stockholm. De straten zijn geplaveid met kinderkopjes en je vindt er allerlei kleurrijke gebouwen. Het is een genot om door de smalle straatjes te slenteren en te genieten van de oude architectuur. Bezoek de kathedraal van Stockholm, het Koninklijk Paleis en het Nobel Museum. Wandel langs de kustlijn van het eiland om prachtig uitzicht te hebben op het stadhuis van Stockholm en het eiland Djurgården.

Vasa Museum

Het Vasa Museum is een van de meest populaire bezienswaardigheden van Stockholm. Het museum is gelegen op het eiland Djurgården en bevat een van de grootste en best bewaarde 17e-eeuwse schepen ter wereld. De Vasa zonk in 1628 tijdens haar eerste reis en werd pas in 1961 weer ontdekt. Het museum vertelt het verhaal van de Vasa en haar dramatische ondergang. Het schip zelf is indrukwekkend en de moeite waard om te bekijken.

Skansen

Skansen is het eerste openluchtmuseum ter wereld en biedt een kijkje in het Zweedse leven in vroegere tijden. Hier vind je oude boerderijen, ambachtelijke winkels, traditionele kostuums en mensen in traditionele kleding die oude ambachten uitvoeren. Er zijn ook dieren in Skansen, waaronder rendieren, elanden en beren. Bezoek het park voor een onvergetelijke ervaring.

ABBA Museum

Als je een fan bent van de Zweedse popgroep ABBA, moet je zeker het ABBA Museum bezoeken. Hier vind je alles over de geschiedenis van de band en kun je hun beroemde kostuums en instrumenten bekijken. Er is zelfs een opnamestudio waar je kunt zingen met de hologrammen van de bandleden.

Stockholm Archipelago

De Stockholm Archipelago is een eilandengroep die bestaat uit meer dan 30.000 eilanden, eilandjes en rotsen. Veel van deze eilanden zijn onbewoond en bieden prachtige wandelmogelijkheden en een prachtig uitzicht op de Baltische Zee. Er zijn ook bewoonde eilanden met pittoreske dorpjes en uitstekende restaurants.

Drottningholm Paleis

Het Drottningholm Paleis is een prachtig paleis dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het paleis is gebouwd in de 17e eeuw en was het woonhuis van de Zweedse koninklijke familie. Tegenwoordig is het paleis open voor het publiek en is het mogelijk om de prachtige tuinen en het interieur te bekijken.

Dit is natuurlijk slechts een greep uit alles wat er te doen is in Stockholm. Afhankelijk van waar je van houdt en hoe lang je in de stad verblijft zal je programma er wellicht heel anders uitzien. Ga je met een groep op reis? Dan helpen we je uiteraard graag deze tot in de puntjes te organiseren!