europa's verborgen
pareltjes.

Er zijn veel plekken in Europa waar je eigenlijk nooit iemand over hoort. Voordeel: ze zijn dus ook niet toeristisch. Nadeel: als je niemand erover hoort, bedenk je het ook niet om er heen te gaan. Laat ons je daarmee helpen!

 

Taormina, Italië
Het Italiaanse eiland Sicilië is best groot en heeft genoeg verborgen plekken, maar de leukste is Taormina. Het heeft iets weg van het populaire Positano, maar dan een stuk rustiger.

 

Tromsø, Noorwegen
Ondanks dat dit Noorse paradijsje populariteit begint te winnen, heeft het nog een beetje een geheim karakter. Wil je het Noorderlicht spotten? Dit is één van de beste plekken. Bezoek deze plek sowieso in de winter, dan heeft het de meeste charme én kun je er op uit achter een rendier- of hondenslee. Als je geluk hebt, sneeuwt het ook nog, zo waan je je in pure magie.

Aveiro, Portugal
Dit is een klein dorpje met veel cultuur. De mensen zijn super vriendelijk en er is heel veel te zien in de omgeving. Start in Aveiro om uit te wijken naar de beroemde Costa Nova, met de gestreepte huisjes en Agueda, waar je een parapluplafond vindt.

 

Camogli, Italië
Dit kleine dorpje in de provincie Genua is totaal niet toeristisch. Bezoek deze plek om een goed beeld te krijgen van het traditionele Italië, volledig vergezeld door de locals. Eet de heerlijkste pasta’s bij verschillende restaurants.

 

Cordes du Ciel, Frankrijk
Dit Middeleeuwse dorpje ligt in het zuidwesten van Frankrijk, een gebied dat door velen vaak over het hoofd wordt gezien. Het moment dat je er binnenkomt via de ‘boog’, lijkt het alsof je een stap terug doet in de tijd.

taormina,
italië.

Evora, Portugal
Deze stad in Alentejo zit vol karakter en charme. Het is één van de grotere steden van de regio en ontvangt iets meer toeristen dan de omliggende steden. Vanuit de kathedraal van Evora heb je een prachtig uitzicht over de stad.

 

Saint Cirq Lapopie, Frankrijk
Nog een zuidwestelijk gelegen dorp dat de moeite waard is. Dit dorp wordt echter iets vaker bezocht. Het dorp heeft veel charme met haar kleine gangetjes en prachtige uitzicht. Mocht je er zijn tijdens Bastille Day, zul je echt begrijpen waarom deze plek het bezoeken waard is.

 

Monsaraz, Portugal
Dit plekje vind je ook in Alentejo. Het heeft kleine gangetjes, kiezelpaadjes en witgekalkte gebouwen. Na een paar uur heb je dit dorpje echter wel gezien, dus trek er geen dagen voor uit!

 

Varenna, Italië
Dit Italiaanse dorp is het kleine zusje van Bellagio. Je kunt er komen met de ferry vanaf Bellagio, welke geregeld overvaart. Varenna is aanbiddelijk met haar leuke straatjes en prachtige uitzichten over het water.

Lauterbrunnen, Zwitserland
Niet super geheim meer, maar daarom niet minder mooi. Lauterbrunnen heeft langzaamaan erkenning gekregen door de prachtige waterval die midden in het dorp te vinden is. Dit onderscheidt het dorp van de andere Zwitserse dorpen. Daarnaast zul je verbaasd zijn van de andere schoonheid van dit gebied.

 

Milos, Griekenland
Helaas is deze plek niet meer zo geheim als een aantal jaar geleden, maar het heeft nog steeds iets magisch. De locals zijn erg vriendelijk, het eten is heerlijk en de stranden zijn heel fijn. Je kunt het beste een scooter huren om de omgeving te verkennen!

 

Procida, Italië
Dit stukje paradijs heeft werkelijk alles: schattige Italiaanse straatje, heerlijke vis- en schaaldieren en uitzicht op de kust. Van bovenaf zie je dat Procida vol staat met schattige gekleurde huisjes, wat het geheel zo vrolijk maakt!

 

Kinsale, Ierland
Deze levendige stad zit vol karakter en kleur. Als je er binnenloopt, lijkt het of je je bevindt in een kinderboek door al het felle oranje, geel en blauw.

lauterbrunnen,
zwitserland.