de gaafste
street art wijken.

Gek van alles wat met kunst en cultuur te maken heeft? Laat je verwonderen door de street art die deze wijken te bieden hebben!

 

New York
Deze rauwe wijk met oude pakhuizen, leegstaande fabriekspanden en schuttingen omwikkeld met prikkeldraad krijgt kleur door verftekeningen, tags en stickers van artiesten. De mooiste kunstwerken vind je in Jefferson Street en Troutman Street, waar project The Bushwick Collective is uitgevoerd. De oprichter van dit project wilde de enigszins criminele buurt een positieve vibe geven. Hij is hierin geslaagd, aangezien Bushwick hedendaags erg hip is met haar restaurants en terrassen. Hoewel het vroeger erger gesteld was, zijn er nog wel een aantal wijken in Bushwick waar je beter vandaan kunt blijven vanwege criminaliteit.

Je kunt een gratis wandeling doen volgens het pay what you want principe. Je betaalt achteraf wat je wilt. Dat kan dus ook niets zijn, maar veel mensen leggen hier toch wat centen voor neer.

Barcelona
De street art in deze stad zit een beetje verstopt, je ziet het pas als je het doorhebt. Kleine mozaïekjes boven straatnaambordjes, beeldjes op gevels, plakplaatjes op deuren. Veel street art is niet toegestaan, maar sommige dingen blijven dus wel op de muren staan. Ook hier kun je gratis een tour doen, maar is het wel netjes om een fooitje te geven.

 

Berlijn
Berlijn is een stad met vele gezichten en kent heel veel street art. De bekendste plek om street art te bewonderen is de East Side Galery. Wat jammer is, is dat de beschilderde muren allemaal achter hekken te bewonderen zijn. Aan de achterkant van de Galery, achter de Oost-Berlijnse muur vind je werken van onbekende artiesten.

De wijk Kreuzberg was vroeger een arme wijk, maar staat tegenwoordig bekend als een multiculturele wijk met leuke clubs, bars en restaurantjes. Rondlopend door de straten van Kreuzberg zul je veel imposante werken zien.

the eyes never lie.

Londen
In de wijk Shoreditch is de gaafste street art te bewonderen. Wanneer je er binnenwandelt weet je het eigenlijk meteen. Vroeger was de wijk enigszins verpauperd en stond het vol lege panden. Pas toen er kunstenaars gingen wonen, groeide het uit tot de hipste wijken van Londen en zijn de restaurants, winkeltjes, marktjes en street art als het ware als paddenstoelen uit de grond gekomen. De straat Brick lane heeft tussen de boetiekjes, kroegjes, restaurantjes hele vette street art. Ook in Fashion Street geniet je van de schilderingen van bekende artiesten, bijvoorbeeld Jimmy C. Hij werkt in zijn kunstwerken alleen met stippen en strepen. Ook Hanbury Street is een mooie street art straat. Het bijzondere aan deze straat is dat de kunst continue verandert.
Naast de imposante street art, zijn er op zondag allemaal leuke marktjes in Shoreditch!

Valencia
Voor street art in Valencia moet je in de wijk Barrio del Carmen zijn, de oudste wijk van de stad. Bij de straten Alta, Baja, Sogueros en Corona spot je de straatschilderingen.

 

Athene
Naast de Griekse oudheid heeft Athene ook een rauw randje met street art die vervallen wijken een kleurrijke twist geeft. De wijk Psyri stond vroeger niet positief aangeschreven, maar is sinds de opknapping voor de Olympische Spelen in 2004 een van de hippere wijken. Je vindt hier tevens veel bijzondere schilderwerken van wereldberoemde kunstenaars. Eén van de leukste Atheense wijken als het gaat om street art is Kerameikos. Hier is een afwisseling zichtbaar tussen grote en kleine kunstwerken.

give me your hand.