de favoriete
vakantiebestemmingen van..

DORINE - FINS LAPLAND

15-05-2019

Mocht je op zoek zijn naar een niet alledaagse bestemming die je nooit meer zult vergeten is deze het, 100%!

Welke tips zou je iemand geven die hier nog nooit eerder geweest is?
Boek het bij een reisorganisatie om alles in één keer geregeld te hebben. Je hebt er namelijk uitrusting nodig waarover je zelf niet beschikt en waar je moeilijk aan kunt komen. Wij hebben een sledetocht gedaan met rendieren en husky’s en daarvoor is je eigen kleding echt niet voldoende. Van de reisorganisatie krijg je een extra thermopak, schoenen e speciale handschoenen. Ik zou alle buitenactiviteiten in Fins Lapland aanraden. Een rendiertocht is voor iedereen geschikt en de huskytocht vergt toch wel leveltje daredevil van je. Op de sneeuwscooter naar de Russische grens is ook heel gaaf, je ziet dan hoe goed het daar beveiligd is. We hebben ook een sneeuwschoenwandeling gedaan, heel bijzonder. Je zakt natuurlijk zo ver weg in de sneeuw en dat is echt bizar om mee te maken. Tijdens zo’n tocht ga je ook ijsvissen, dat zul je ook niet snel meer opnieuw doen. Nog een tip: ga rond december/januari, in die tijd reikt de zon net boven de horizon uit, wat resulteert in een sprookjesachtig licht. Dit is tevens de periode waarin je de meeste kans hebt om het Noorderlicht te zien.

DESTENY - CURACAO

15-05-2019

In november 2018 ben ik met 2 vriendinnen naar Curaçao geweest en net zoals bij vele anderen heeft dit eiland mijn hart gestolen. Dit eiland ademt gewoon vakantie. Je hoeft er niets, behalve genieten van het heerlijke weer, een hapje en een drankje. Fijne bijkomstigheid is dat je er zelfs in je eigen taal communiceert!

Welke tips zou je iemand geven die nog nooit in Curaçao is geweest?
Boek een huurauto via Sunny Cars, zodat je zelf het hele eiland kunt verkennen. Taxi’s hebben ze er bijna niet, dus eigenlijk ben je wel genoodzaakt om een autootje te huren. In ongeveer een uur ben je van de ene kant van het eiland naar de andere kant gereden. Ik zou het strand Cas Abao zeker aanraden. Het is hier prachtig en ook erg rustig, dus ideaal als je op zoek bent naar een plek om echt even tot rust te komen.
Verder vond ik het erg fijn om bij Cabana Beach te liggen, vanwege de comfortabele ligbedden, gezellige muziek en de hele dag bediening aan je bedje.

ILSE - AUSTRALIË

15-05-2019

Australië is een heel divers land. Het is heel westers, maar er is ook zo veel ongerepte natuur dat er voor ieder wat wils is.

Welke tips zou je iemand geven die hier nog nooit eerder geweest is?
Bereid je voor op een lange reis, de vliegreis is heel lang en je hebt sowieso altijd een overstap (denk aan zeker 24 uur reistijd). Als je je overstap mist duurt de reis dus nog langer. Het is een perfect land om op eigen houtje te ontdekken, het is veilig en je kunt gewoon een auto huren. Ze rijden wel links, dus dat is even wennen. Over het algemeen staat alles op de borden goed aangegeven. Als je een simkaart koopt werkt deze in principe overal, dus kun je Google Maps ook inschakelen. Als je geen simkaart hebt of er alsnog niet uit komt kun je altijd om hulp vragen, de bevolking is heel behulpzaam. De oostkust moet je echt bezoeken, van Cairns naar Sydney. Sydney is heel gaaf. Je moet ook zeker Whitsundays bezoeken voor parelwitte stranden, hemelsblauw zeewater en palmbomen. Geniet van het heerlijke strand of ga snorkelen in het Great Barrier Reef. Ook moet je naar Fraser Island: het grootste zandeiland ter wereld! Trek er op uit tijdens een gave jeeptour en scheur over het strand. Wie weet spot je wel een zeeschildpad!

Ook de kleinere steden zijn de moeite waard, Melbourne bijvoorbeeld. Wat ik ook heel leuk vond was Kuber Pedy, een ondergronds stadje. Mensen leven onder de grond vanwege hete zomers en koude winters. Onder de grond is het constant zo’n 20 graden en daar werken ze in de mijnen. Je kunt een rondleiding krijgen door die huisjes, of een mijn in, het is er redelijk ruim en ook gewoon veilig. Je ziet dan hoe zij diamanten uit de grond halen. De Outback is ook heel gaaf. Dit is een heel ander stukje Australië. Je kan uren door de uitgestrekte natuur rijden zonder ook maar iemand tegen te komen.

Breng een bezoek aan Alice Springs en leer meer over de Aboriginal cultuur. Vertrek daarna naar Uluru (Ayers Rock); een reusachtige rotsformatie die ongeveer in het midden van Australië ligt.


’s Ochtends en ’s avonds kun je hier genieten van prachtige zonsop- en ondergangen. Wil je deze plek op een onvergetelijke manier ontdekken? Boek dan een helikoptervlucht boven Uluru!