Kopenhagen is perfect voor een citytrip. De stad is levendig en er is altijd wat te beleven op het gebied van gastronomie, design en shoppen. Iedere wijk heeft een eigen uniek karakter. Door de rijke historie van de stad is er ook voor de cultuurliefhebber een ruim aanbod aan kunst en architectuur. Kopenhagen is vrij klein en je kunt alles dan ook goed verkennen binnen een korte tijd, vooral als je een fiets huurt. Bij een fietsenverhuur kun je vaak al voor een tientje per dag een fiets huren.

In Kopenhagen betaal je met Deense Kronen, ook al is het land aangesloten bij de EU. Qua prijzen kun je eigenlijk de Nederlandse prijzen hanteren, met etentjes moet je er rekening mee houden dat de drankjes extra duur zijn, dat maakt het geheel wat minder aantrekkelijk maar zeker niet minder lekker!

GA OP ZOEK NAAR
DE ECHTE ZEEMEERMIN

Kopenhagen is geen budgetbestemming, maar deze stad is absoluut de moeite waard om te mogen bewonderen. Kopenhagen staat bekend om de gekleurde huisjes gelegen in de wijk Nyhavn. Boek er vooral een rondvaart als het zonnig is, want vanaf het water kun je veel bekijken. Qua rijen lijkt het bij de rondvaarten altijd druk te zijn, maar eigenlijk hoef je voor een ritje nooit lang te wachten. Nog beroemder is de zeemeermin, die veel toeristen trekt. Let echter wel op, er staan er namelijk meerdere verspreid over de stad. Aan jou de taak om de échte zeemeermin te vinden. Kleine tip: het adres van de juiste zeemeermin is Langelinie, 2100 København, Denemarken. Kun je dus zo invoeren in je Google Maps, maar dat heb je niet van ons, hè?

GENIET VAN HET
PRACHTIGE UITZICHT

ERVAAR
ATTRACTIEPARK TIVOLI

Als je van actie houdt, mag je attractiepark Tivoli absoluut niet missen! Je kunt er verschillende soorten toegangstickets kopen: eentje zonder attractieritten en eentje met. Ga je in minder dan vier attracties op een dag, dan kun je beter een toegangsticket zonder ritten kopen en voor iedere attractie in het park apart betalen. Het park is erg mooi, maar de ritjes in de attracties zijn wel aan de korte kant.

BEWONDER
NYHAVN

Ga lekker eten in de oude papierfabriek: Papirøen. De naam zegt het al, je neemt een oude papierfabriek, zet daar heel veel leuke food trucks in, bouwt een brug vanaf Nyhavn zodat je er ook nog mega makkelijk kunt komen en voilá. We kunnen niet anders dan het je heel erg aanraden om daar lekker heen te gaan. Elk moment van de dag is eigenlijk goed. Een snackje, drankje of een maaltijd, ze hebben er alles. Bij mooi weer kun je tussen de hippe Denen aan het water zitten en dan kan het gewoon niet beter.

Wie de serie Borgen heeft gevolgd herkent de omgeving van Christiansborg waarschijnlijk direct. Vlakbij deze ‘burcht’ is de Royal Library Garden, een prachtige tuin vol bloemen waar je rustig uren kunt spenderen.

Hier vind je nog wat informatie over een zakenreis naar Kopenhagen!